Πεδουλάκης: «Επιβάλλεται να κερδίσουμε»

Written by  Δεκ 06, 2013

Τον πιο κρίσιμο αγώνα του στη φετινή Ευρωλίγκα δίνει απόψε ο λαβωμένος Παναθηναϊκός απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκρισή του στο top 16 της διοργάνωσης, ενώ με ήττα μπαίνει σε σοβαρές περιπέτειες.

 

Όλοι στο «τριφύλλι» το γνωρίζουν καλά και το ζήτημα είναι να βρουν τις λύσεις για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε μια αναμέτρηση που θα έχουν την πίεση στην πλευρά τους.

Ο Αργύρης Πεδουλακης πονοκεφαλιάζει για τους συνεχείς τραυματισμούς, αφού ο Νίκος Παππάς θα μείνει εκτός μάχης για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, γεγονός που σημαίνει ότι χάνει το υπόλοιπο της πρώτης φάσης, την έναρξη του top 16, εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί, αλλά και τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 23/12 στο ΟΑΚΑ. Επιπλέον, ο Στεφάν Λάσμε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμοι, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει θέμα συμμετοχής τους, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και ο Τζέιμς Γκιστ και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κερδίσει, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο προπονητής του. «Αύριο έχουμε ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσουμε. Επιβάλλεται να καταφέρουμε. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που παίρνει ενέργεια από την άμυνά της. Από την πρώτη γραμμή άμυνας. Προσπαθεί να φύγει στον αιφνιδιασμό και να βρει εύκολα καλάθια ή ελεύθερα τρίποντα. Είναι μια ομάδα που βρίσκει ρυθμό μέσα από την άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Βελιγραδίου ήμασταν σοφτ. Στην επανάληψη παρουσιάσαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο το οποίο θα πρέπει και να είναι ο οδηγός μας. Στο επίπεδο αυτό με τα τόσα σερί παιχνίδια δεν έχεις την πολυτέλεια να αλλάξεις πολλά πράγματα. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που μάχεται. Είτε κερδίζει είτε χάνει, μάχεται», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για την απουσία του Νίκου Παππά, ο οποίος στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. «Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι τόσο καλός στην δεύτερη γραμμή άμυνάς του γι’ αυτό και ο Παππάς είχε κάνει εξαιρετικό ματς στο Βελιγράδι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παιδιά που δεν είναι εδώ. Πιστεύω πως τα υπόλοιπα παιδιά θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Τα νεότερα είναι πως ο τραυματισμός του είναι σοβαρός. Μαζί με τον γιατρό μας θα πάνε στο εξωτερικό για να δουν κάποιον ειδικό. Είναι ένα νέο παιδί, είναι ο δεξιός του αγκώνας και είναι σοβαρό. Μίνιμουμ θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 1,5 μήνα. Μπορεί και παραπάνω».

Αναφορικά δε για τις περιπτώσεις του Στεφάν Λάσμε και του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας, σχολίασε: «Ο Λουκάς θα είναι μαζί μας στη δωδεκάδα. Έχει να κάνει προπόνηση πριν τον αγώνα με τον Ηλυσιακό, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγο για τα φάουλ. Έτσι και ο Λάσμε. Όπως και να είναι θα βρίσκεται μαζί μας».

Ο κ. Πεδουλάκης γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η αναμέτρηση και αυτό φροντίζει να το επισημαίνει σε όλους. «Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ. Τα προβλήματα συσπειρώνουν την ομάδα. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει και θα είναι εκεί που είναι» πρόσθεσε.

Η βαρύτητα της αναμέτρησης φαίνεται και από το γεγονός ότι στην τελευταία προπόνηση παραβρέθηκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο εκ των ισχυρών ανδρών του συλλόγους είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με τον Αργύρη Πεδουλάκη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, εκφράζοντάς τους την εμπιστοσύνη του στην προσπάθειά τους.

Το κλίμα στην προπόνηση είχε και ευχάριστες νότες και πολλά γλυκά, αφού κερνουσαν διαδοχικά ο Γιόνας Ματσιούλις για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς για τα γενέθλιά του και ο Σάββας Αρώνης, για την ονομαστική του εορτή.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.