Με «σβηστές μηχανές», 77-61 τον Ίκαρο ο Παναθηναϊκός

Written by  Δεκ 09, 2013

Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο άδειο και ψυχρό λόγω της μικρής προσέλευσης των φιλάθλων ΟΑΚΑ τον Ίκαρο Χαλκίδας με 77-61, σε ένα παιχνίδι, ωστόσο, που επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Παπανικολόπουλου.

 

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους Παππά και Ματσιούλις, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και, όπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψουν με το νέο έτος, ωστόσο, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μπήκε κανονικά στην δωδεκάδα, αφού ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Από την πλευρά του, ο Ίκαρος ήρθε στο ΟΑΚΑ για να συλλέξει εμπειρίες και να κάνει μία αξιοπρεπή ήττα και ως ένα βαθμό τα κατάφερε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ, αλλά αμφότερες να είναι άστοχες ειδικά από την περιφέρεια. Ο Ίκαρος έμεινε κοντά στο σκορ ως το 8’, όμως, ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Γιάνκοβιτς και κάρφωμα του Μπράμου στον αιφνιδιασμό έπειτα από κλέψιμο της μπάλας, πήρε προβάδισμα 7 πόντων (14-7) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τρίποντο του Μανωλόπουλου για το 14-11.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη να μοιράζει ασίστ και τον Λάσμε (κυρίως) να καρφώνει, πήρε γρήγορα μια διαφορά 9 πόντων, με τον Ίκαρο να έχει μείνει 5’ χωρίς πόντο (20-11 στο 15’). Με τον Γκαμπονέζο σέντερ να φτάνει τους 10 πόντους, η διαφορά έφτασε το +12 (25-13) στο 17’ και όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε πάρει πια το δρόμο του.

Ο Ίκαρος έδειξε ότι δεν θα τα παρατούσε έτσι εύκολα και με τον Παναθηναϊκό να μην είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένος, κατάφερε με μπροστάρη τον πρώην παίκτη του «τριφυλλιού» Γιάννη Γκαγκαλούδη, να μειώσει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 30-24.

Ο Ίκαρος μείωσε ακόμα περισσότερο στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (33-29 με τρίποντο του Μανωλόπουλου), όμως, με τους Διαμαντίδη και Λάσμε να συνεργάζονται σωστά, ο Παναθηναϊκός επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Από το σημείο εκείνο, οι παίκτες του γηπεδούχου «λύθηκαν», έτρεξαν περισσότερο και, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση της άμυνας, ανέβασαν τη διαφορά για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 59-39.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν απλώς μια τυπική διαδικασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη να προσπαθεί να ξεκουράσει τους παίκτες του και τον Ίκαρο να διατηρεί τη διαφορά στο επίπεδο της αξιοπρεπούς ήττας, με το μυαλό, ωστόσο, στον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Παπανικολόπουλου και τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Οι «πράσινοι» με το τελικό 77-61 έμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και πήραν μία ακόμα νίκη, ενώ πλέον ετοιμάζονται για την αναμέτρηση της Παρασκευής στην Ρωσία απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, με στόχο τη νίκη που ίσως υπό προϋποθέσεις οδηγήσουν σε ένα καλύτερο πλασάρισμα στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκα.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 10 πόντους και 8 ασίστ ήταν για μία ακόμα φορά ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού αποδεικνύοντας πως η παρουσία του και μόνο είναι αρκετή για να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Ο Αντώνης Φώτσης από την πλευρά του με 17 πόντους έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του και θύμισε πολύ τον παλιό καλό «Μπάτμαν». Για τους ηττημένους, ο Μανωλόπουλος με 17 πόντους και ο Γκαγκαλούδης με 11 ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 30-24, 59-39, 77-61

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.