Πάτησε «γκάζι» και καθάρισε στο δεύτερο

Written by  Νοε 26, 2018

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, βλέποντας τον Πανιώνιο να παίρνει ακόμα και διψήφιες διαφορές, όμως, στο δεύτερο έπαιξε όπως αρμόζει η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων και πήρε άνετη νίκη με 98-72 και πλέον προετοιμάζεται για τον αγώνα της Euroleague απέναντι στην Μπουντούτσνοστ.

Ο Ντέηβιντ Μπλατ αποφάσισε να ξεκουράσει τον Γιώργο Πρίντεζη, τον οποίο δεν συμπεριέλαβε στην δωδεκάδα, όμως, ο Σάσα Βεζένκοφ που πήρε τον χρόνο συμμετοχής του, όχι απλά ανταποκρίθηκε, αλλά ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, φωνάζοντας «παρών» ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η διοίκηση των Πειραιωτών βράβευσε τον Βαγγέλη Κουτσοκέρα για την προσφορά του στον σύλλογο τα προηγούμενα χρόνια και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο νέο του πόστο, στην θέση του βοηθού του Νίκου Οικονόμου, ο οποίος έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο του Πανιωνίου μετά την επιστροφή του στην τεχνική του ηγεσία.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη στα παρκέ έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο. Ο νεαρός φόργουορντ-σέντερ χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στο παρκέ, πήρε προσπάθειες στο πεντάλεπτο που αγωνίστηκε και έδειξε ότι θα χρειαστεί μεν χρόνο για να επιστρέψει σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά είναι έτοιμος να προσφέρει μια ακόμα λύση στον προπονητή του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ νωθρά την αναμέτρηση, επιτρέποντας στον Πανιώνιο να βρίσκεται κοντά στο σκορ και να προηγηθούν στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-20, ενώ με την αστάθεια και την απουσία συγκέντρωσης των «ερυθρόλευκων» οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, όταν με σερί 8-0 έφτασαν γρήγορα στο +10 (18-28).

Η διαφορά έφτασε και το +11 για τους «κυανέρυθρους» (20-31) πριν ο Ολυμπιακός αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης και με τους Σπανούλη, Βεζένκοφ και Γκος να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα, έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 45-41.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε γρήγορα, έτρεξε σε όλο το γήπεδο, μοίρασε γρήγορα τη μπάλα, είχε καλή δημιουργία (συνολικά 28 ασίστ), ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά, έφτασε ακόμα και το +27 (85-58) και τελικά στη νίκη με 98-72 που ήρθε φυσιολογικά.

Ο Σάσα Βεζένκοφ σημείωσε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, πρώος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με 17 πόντους (4/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ζακ Λεντέι είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Γιάνις Τίμα σημείωσε 11 πόντους με 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Κώστας Παπανικολάου είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από τον Πανιώνιο, ο Νώντας Παπαντωνίου έφτασε τους 20 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Ντέβιον Μπέρι είχε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-41, 71-56, 98-72

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.