Με άμυνα… ατσάλι ανατροπή από το -19

Written by  Δεκ 23, 2018

Το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola σόκαρε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους, όμως, η πληθωρική παρουσία του Άξελ Τουπάν αρχικά και, στη συνέχεια, η ασφυκτική άμυνα των «ερυθρόλευκων», έφεραν την απόλυτη ανατροπή και ένα επιμέρους 73-31 για το τελικό 92-69 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Ντέηβιντ Μπλατ πριν την έναρξη της αναμέτρησης είχε αναγνωρίσει τις δυσκολίες απέναντι στην καλύτερη πλην «αιωνίων» ομάδα του πρωταθλήματος και γι’ αυτό επέλεξε να μην ξεκουράσει κανέναν από τους βασικούς του. Η επιλογή του φάνηκε… σοφή, αφού το εξαιρετικό φέτος σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη, παρ’ όλο που αγωνίστηκε χωρίς τον Ράιαν Χάροου, όχι μόνο δικαιολόγησε την φετινή του παρουσία, αλλά παραλίγο να κάνει μια μεγάλη ζημιά στους Πειραιώτες που διανύουν περίοδο φόρμας μετά τις τελευταίες επιτυχίες στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα απρόοπτο για τους γηπεδούχους, καθώς ο Γιάνις Στρέλνιεκς σε μια διεκδίκηση στα πρώτα 42’’ δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι από τον Σίρκο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει αιμόφυρτος για τα αποδυτήρια προκειμένου να του γίνουν ράμματα και δεν επέστρεψε ξανά στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με εμφανή διάθεση να τροφοδοτήσει τον Μιλουτίνοφ μέσα στη ρακέτα, με τον Σέρβο να είναι ανίκητος στις πρώτες φάσεις και να βάζει τους «ερυθρόλευκους» μπροστά με 6-2, αλλά η συγκέντρωση ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα με συνέπεια το Περιστέρι να το εκμεταλλευτεί για να απαντήσει με σερί 10-0 για να προηγηθεί με 6-12. Παίρνοντας, μάλιστα, ενέργεια από τον Μπεντίλ, έφτασε και το +7 (10-12) πριν το πρώτο δεκάλεπτο βρει τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 16-21.

Το Περιστέρι έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ξεκινώντας και πάλι με σερί 10-0 και στη δεύτερη περίοδο για να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 15 (16-31), ενώ κυριαρχώντας σε όλο το παρκέ, έφτασε ακόμα και το +19 (19-38), με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Στο σημείο εκείνο βγήκε μπροστά ο Άξελ Τουπάν, ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό κρεσέντο και με 17 πόντους και αψεγάδιαστα στατιστικά (3/3 τρίποντα, 1/1 δίποντα. 6/6 βολές) οδήγησε τον Ολυμπιακό στη μείωση του σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου στο 42-48.

Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει… αγριεμένος από τα αποδυτήρια και με τους Μιλουτίνοφ και Σπανούλη να αναλαμβάνουν δράση, έκανε σερί 16-2 για να προηγηθεί με 58-50 και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει εδραιώσει μια διψήφια διαφορά (74-58), την οποία έφτασε μέχρι και το +26 (90-64) για να πάρει τελικά μια πιο δύσκολη από ό,τι δείχνει το τελικό 92-69 νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-48, 74-58, 92-69

*Δεν υπήρξε στατιστική κάλυψη από τον ΕΣΑΚΕ. Όποια στατιστικά της αναμέτρησης υπάρχουν ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.