Η ΑΕΚ έκοψε τα… φτερά του Περιστερίου

Written by  Ιαν 20, 2019

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με το εντυπωσιακό φέτος Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola, του οποίου επικράτησε με 96-70 καλύπτοντας, μάλιστα και με το παραπάνω τη διαφορά της από την ήττα της στον πρώτο γύρο, κάτι που θα της φανεί πολύ χρήσιμο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η «Ένωση» με επιμέρους σκορ 27-12, πήρε μια μεγάλη διαφορά και εξασφάλισε από νωρίς την νίκη στην αναμέτρηση.

Πριν το τζάμπολ, η διοίκηση της ΑΕΚ βράβευσε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο για την προσφορά του στην περσινή χρονιά που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλου και του Champions League, ενώ πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι δυο ομάδες τίμησαν τη μνήμη του φιλάθλου της «Ένωσης», Αλεξέι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας λουλούδια σε πανό με τη φωτογραφία του που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων στο ΟΑΚΑ.

Καταιγιστική η ΑΕΚ από το πρώτο δευτερόλεπτο, προηγήθηκε με 11-1 μόλις στο 2’, όμως, το Περιστέρι αντέδρασε αμέσως και με αντεπίθεση διαρκείας, όχι μόνο μείωσε, αλλά κατάφερε με τρίποντο του Βασιλόπουλου να περάσει μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 21-23.

Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο ως το τέλος του ημιχρόνου, εναλλασσόμενες στο προβάδισμα, με την ΑΕΚ να κάνει σερί 5-0 στο τέλος και να προηγηθεί στα μισά της αναμέτρησης με 49-44.

Διευρύνοντας το σερί της στο 13-0, η ΑΕΚ έφτασε στο 57-44 με την έναρξη της τρίτης περιόδου και, παίρνοντας ψυχολογία από αυτό, εκτόξευσε το προβάδισμά της στο +24 (76-52) και έκτοτε το μόνο που απέμενε ήταν η τελική τιμή της διαφοράς.

Το τελικό 96-70 χάρισε την «Ένωση» μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, με κορυφαίο τον Τζόρνταν Θίοντορ που σημείωσε 22 πόντους με 4 ασίστ και τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη να έχει 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, Γιόνας Ματσιούλις και Ντούσαν Σάκουτα με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ έκαστος και Βινς Χάντερ με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Από το Περιστέρι, ο Γάιος Σκορδίλης είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Στήβεν Γκρέι σημείωσε 12 πόντους με 2 ριμπάουντ και ο Χένρικ Σϊρκο είχε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 49-43, 76-56, 96-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: aekbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.