Διπλό με 100αρα στην Πυλαία ο Πανιώνιος

Written by  Δεκ 15, 2013

Εντυπωσιακά συνεχίζει την πορεία του στο Πρωτάθλημα ο Πανιώνιος, ο οποίος στο ντέρμπι των ομάδων που συμμετέχουν στο Eurocup επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα.

 

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μία άτυπη μονομαχία των πλέι μέικερ των δύο ομάδων, καθώς Ντι Τζέι Κούπερ και Έρικ ΜακΚόλουμ ήταν οι κορυφαίοι για ΠΑΟΚ και Πανιώνιο αντίστοιχα, ωστόσο, ο Αμερικανός των «κυανέρυθρων» αναδείχθηκε νικητής, όπως και η ομάδα του που φάνηκε πιο έτοιμη και διαβασμένη και πέρασε από την Πυλαία με 91-100.

Ο Πανιώνιος πήρε από νωρίς προβάδισμα στο παιχνίδι, κλείνοντας την πρώτη περίοδο με διπλάσιο σκορ από τον αντίπαλό του (13-26) και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, πλησιάζοντας κοντά στο σκορ, όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν καθαρό μυαλό και κατάφεραν να επανακτήσουν το προβάδισμα και να φτάσουν σε μία μεγάλη νίκη που τους δίνει αέρα δύο νικών απέναντι στον βασικότερο συνδιεκδικητή της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα.

Κορυφαίος, όπως προαναφέρθηκε, ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 26 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μίλμπουρν, ενώ από τον ΠΑΟΚ, εκτός από τον Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, ο Μπόγρης με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν αρκετά καλός.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 36-48, 58-69, 91-100

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο ΚΑΟΔ που σε ένα δραματικό παιχνίδι κατάφερε να «σπάσει» την έδρα του Απόλλωνα Πάτρας και με τη νίκη του με 62-64 να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη εκκίνηση και πήραν ένα προβάδισμα που μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν στους 13 πόντους (52-39). Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, κράτησαν το καλύτερο για το τέλος, αφού με μία μεγάλη αντεπίθεση και επιμέρους σκορ 10-25 στην τελευταία περίοδο κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και στο τέλος να πάρουν τη νίκη με 62-64.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζόουνς με 15 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους που έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας, ο Μπολντς και ο Ντάνιελ πέτυχαν από 17 πόντους, οι οποίοι, ωστόσο, δεν ήταν αρκετοί.

Τα δεκάλεπτα:12-11, 31-23, 52-39, 62-64

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στη Χαλκίδα, όπου ο Ίκαρος επικράτησε του Ηλυσιακού με 72-71 και κατάφερε να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα σε όλους παρακολούθησαν το παιχνίδι, αφού η διακύμανση του σκορ ήταν συναρπαστικήμε τους γηπεδούχους να έχουν σημαντική διαφορά μέχρι το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν έφτασαν να προηγούνται με 14 πόντους (63-49) και όλα έδειχναν πως είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο, ο Ίκαρος έδειξε τάσεις αυτοκτονίας, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ηλυσιακός και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η αναμέτρηση κρίθηκε στη «ρουλέτα» των ελεύθερων βολών, όπου οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι, ενώ ο Σμιθ για τον Ηλυσιακό έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αστοχώντας στο τελευταίο σουτ.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 16 πόντους, ενώ 14 και ένα κρίσιμο καλάθι στο τέλος πέτυχε ο πολύπειρος Γιάννης Γκαγκαλούδης. Από τον μαχητικό για μία ακόμα φορά Ηλυσιακό, ο Παναγιώτης Καυκής ξεχώρισε με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 46-34, 63-49, 72-71

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.