Μεγάλο «διπλό» του Προμηθέα στο Περιστέρι

Written by  Ιαν 27, 2019

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Προμηθέας Πάτρας που νίκησε το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola με 86-79 και μπήκε δυναμικά στον όμιλο των ομάδων που διεκδικούν τις δυο θέσεις στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και, μόνο για ένα διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο έχασαν την επαφή με το σκορ, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της νίκης. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά, ωστόσο, ήταν καλύτερα διαβασμένοι, πιο ψύχραιμοι και υπομονετικοί στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας σε μια ιδιαιτέρως σημαντική νίκη.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και άρχισε να δημιουργεί διαφορά (14-21 στο 8’), κλείνοντας την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 23-26, ενώ συνέχισε να το διατηρεί και στην δεύτερη περίοδο, φτάνοντας για πρώτη φορά το +12 (34-46) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η εικόνα άλλαξε εντελώς στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ανήκε αποκλειστικά στο Περιστέρι που με επιμέρους σκορ 28-17 μείωσε στον πόντο (62-63) και άφησε πολλές υποσχέσεις για την τελευταία περίοδο της αναμέτρησης.

Οι Περιστεριώτες, μάλιστα, πέρασαν μπροστά για μία και μοναδική φορά με 64-63, όμως, από το σημείο εκείνο και έπειτα, ο Προμηθέας ανέλαβε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης, έφτασε ξανά σε διψήφια διαφορά (74-84) και έφτασε στην σημαντική νίκη με 79-86.

Ο Ολεξάντρ Λίποβι με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Τερέλ Παρκς να έχει 15 πόντους με 7 ριμπάουντ και τον Ριόν Μπράουν να προσθέτει 12 πόντους, ενώ για το Περιστέρι, όλα τα περίμεναν από τον εκπληκτικό Στίβεν Γκρέι που τελείωσε με 31 πόντους (8/12 τρίποντα), αλλά δεν είχε άλλους συμπαραστάτες.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 34-46, 62-63, 79-86

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: promitheasbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.