Ανατροπή… παραμονής για την Κύμη

Written by  Μαρ 23, 2019

Με μια μεγάλη ανατροπή στην τελευταία περίοδο η Κύμη επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας με 86-82 και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν την έβδομη φετινή τους ήττα.

Το παιχνίδι είχε αγωνία, θέαμα, ανατροπές, γρήγορο ρυθμό και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων με τους γηπεδούχους στο τέλος να γυρίζουν από το -9 στο 32’ και να πανηγυρίζουν έξαλλα μια σημαντική νίκη που μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο για το μέλλον τους στην κατηγορία

Πιο συγκεντρωμένοι οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά από τα πρώτα λεπτά (11-4), όμως, ο Προμηθέας βρήκε τρόπο να πλησιάσει, ισοφάρισε σε 15-15, προηγήθηκε με 16-23 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 19-23.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε πολύ γρήγορο μπάσκετ, να ανεβάζουν το σκορ ψηλά με συνεχόμενα μακρινά σουτ και στο ημίχρονο να οδηγούνται στα αποδυτήρια με τον Προμηθέα να προηγείται με 43-44, ωστόσο, αυτό που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν ο τραυματισμός του Τζεκουάν Λιούις, ο οποίος έπεσε άτσαλα πίσω από μια διαφημιστική πινακίδα στην προσπάθειά του να σώσει μια χαμένη μπαλιά και μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο.

Η Κύμη δημιούργησε μια μικρή διαφορά με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου (51-46), όμως, ο Προμηθέας, στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκάλεπτου κυριάρχησε στο παρκέ και, παρά το γεγονός ότι έχασε τον Λάνγκστον Χολ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας, πήρε διαφορά στο τέλος της περιόδου με 59-66.

Ο Προμηθέας διατήρησε μια διαφορά που έφτασε ακόμα και το +9 (64-73) στο 32’ και έδειξε ότι μπορεί να πάρει τη νίκη, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν άλλη… άποψη και με αντεπίθεση διαρκείας, μείωσαν τη διαφορά, πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Γουίλιαμς (77-75 στο 38’) και έδειξε ψυχραιμία τα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, παίρνοντας την νίκη με 86-82.

Ο Κρις Χόρτον έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 19 πόντους, 15 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, ο Σκοτ Σαγκς είχε 18 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Ματ Γουίλιαμς σημείωσε 15 πόντους και ο ΝτεΒον Γουάισγκτον είχε 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Προμηθέα, ο Οκτάβιους Έλλις ήταν ασταμάτητος, τελειώνοντας με 35 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ολεξάντρ Λίποβι έφτασε κοντά σε triple-double με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 43-44, 59-66, 86-82

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.