Με το μυαλό σε Μακάμπι και Ολυμπιακό

Written by  Δεκ 17, 2013

Στα δύο τελευταία πολύ δύσκολα παιχνίδια για το 2013 που σε λίγες μέρες μας αφήνει στρέφονται όλοι στον Παναθηναϊκό που επιθυμούν να κλείσουν με επιτυχημένο τρόπο μια χρονιά που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, χαρές, αλλά και δυσκολίες.

 

Η αναμέτρηση με την Μακάμπι την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ θα καθορίσει την τελική κατάταξη των νταμπλούχων Ελλάδας στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκα, καθώς και τον όμιλο, με τον οποίο θα διασταυρωθεί στο top 16. Οι πιθανότητες για τον Παναθηναϊκό θέλουν με ήττα να μένει τέταρτος και να πέφτει στον ίδιο όμιλο με Ολυμπιακό, Φενέρ και εκτός απροόπτου Μπαρτσελόνα, ενώ με νίκη μπορεί να τερματίσει ακόμα και δεύτερος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του δηλώνουν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη νίκη, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και, βεβαίως, αφήνοντας πίσω την όποια δυσαρέσκεια υπάρχει για το γεγονός ότι οι δύο αγώνες του ομίλου που θα κρίνουν την τελική κατάταξη δεν ορίστηκαν καν την ίδια ημέρα.

Πέρα, όμως, από το παιχνίδι με τη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός έχει το μυαλό του και σε μια άλλη, ακόμα πιο δύσκολη αναμέτρηση. Την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό παίζεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, αυτός του Κυπέλλου Ελλάδας και οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να τον χάσουν από τον «αιώνιο» αντίπαλο και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους.

Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται χωρίς επιπλέον απουσίες, πέρα από τις γνωστές των Ματσιούλις και Παππά, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα ώστε να ξεπεράσει χωρίς κινδύνους υποτροπής τον τραυματισμό του στον ώμο που αποκόμισε από το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να παίζει δύο συνεχόμενα παιχνίδια πολύ καλά και παίκτες – κλειδιά, όπως ο Φώτσης, ο Λάσμε και ο Ούκιτς να δείχνουν σε καλή κατάσταση, κάτι που τον κάνει αισιόδοξο ότι σύντομα η ομάδα θα αρχίσει να παρουσιάζει το καλό της πρόσωπο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.