Πανέτοιμος και με ρεκόρ για την Ρεάλ

Written by  Μαρ 25, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβγαλε χωρίς κόπο την… υποχρέωση απέναντι στον ουραγό Κολοσσό H Hotels, επικρατώντας με 95-68, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ συγκομιδής ριμπάουντ, μαζεύοντας συνολικά 63 (43 αμυντικά – 20 επιθετικά) και πλέον στρέφει ψυχή και σώμα στην κρίσιμη μάχη της Πέμπτης με την Ρεάλ Μαδρίτης, όπου με νίκη εξασφαλίζει την πρόκρισή του στα play off της Euroleague.

Το παιχνίδι δεν χωρά κριτική, αφού έγινε ανάμεσα σε δυο ομάδες με τεράστια διαφορά δυναμικότητας, ενώ ο Κολοσσός αντιμετώπιζε και πολλά προβλήματα τραυματισμών, κάτι που δυσκόλεψε το ούτως ή άλλως πολύ δύσκολο έργο του.  

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά νωθρός στο παιχνίδι και αυτό είχε ως συνέπεια τον χαμηλό ρυθμό, τις άστοχες επιλογές και τις αρκετές χαμένες βολές (3/8), με τον Κολοσσό να είναι αρκετά ανταγωνιστικός, να προηγείται με 8-11 και, παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (21-10), να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με ένα ελαφρό προβάδισμα με 15-16.

Οι οδηγίες του Ρικ Πιτίνο αφύπνισαν τους γηπεδούχους που άρχισαν να δημιουργούν μια διαφορά και να αναλαμβάνει πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης (37-20) και, χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, έφτασε εύκολα στο 44-25 του ημιχρόνου.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +27 με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (54-27), ο Παναθηναϊκός κατέβασε για λίγο ταχύτητα, με τον Κολοσσό να βγάζει μια μικρή αντίδραση (58-39), για να έρθει ο… καυτός Κιθ Λάνγκφορντ που με συνεχόμενους πόντους του την έστειλε ξανά στο +29 (72-43), πριν το δεκάλεπτο λήξει με 72-46.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να διασκεδάσει τον κόσμο του που βρέθηκε στις κερκίδες και τον αντάμειψε με την νίκη με 95-68 και το ρεκόρ στα ριμπάουντ, διατηρώντας το αήττητο σερί του και πλέον στρέφεται στην αναμέτρηση με την Ρεάλ.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι το τελευταίο διάστημα, κάνοντας double-double με 16 πόντους και 16 ριμπάουντ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ντεσόν Τόμας είχε επίσης 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, όσους και ο Ντίνος Μήτογλου με 7 ριμπάουντ, ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ σημείωσε 11 πόντους.

Από τον Κολοσσό, ο Ντελάνο Ντεμπς σημείωσε 17 πόντους, ο Στήβι Μπράουνινγκ είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Μάλκολμ Λι τελείωσε με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 44-25, 72-46, 95-68

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.