Ντέρμπι μόνο κατ’ όνομα στο «Νίκος Γκάλης»

Written by  Απρ 07, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ από ένα θεωρητικά ντέρμπι σε μια καλή προπόνηση, καθώς διέλυσε τους φιλοξενούμενους με 89-51, επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και πιστοποίησε την πολύ καλή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Η διαφορά του σκορ αποτυπώνει πλήρως την εικόνα στο παρκέ, που δεν θύμισε σε τίποτα τον προ διμήνου τελικό Κυπέλλου μεταξύ των δυο αντιπάλων, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν ολοκληρωτικά, μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι μόνο κατ’ όνομα και παράσταση για ένα ρόλο, προσφέροντας θέαμα στους φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο «Νίκος Γκάλης».

Το πρώτο πεντάλεπτο βρήκε τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο (10-10 στο 5’), όμως, στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός βρήκε συνεχόμενα τρίποντα, άρχισε να παίρνει μια διαφορά (19-13) και με νέο τρίποντο από το Λοτζέσκι που επέστεψε στην Basket League, προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 25-16.

Τα πάντα τελείωσαν με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε εκπληκτική άμυνα, κράτησε τον ΠΑΟΚ χωρίς πόντο για σχεδόν 5’, έκανε σερί   12-0 (συνολικό 17-0 από την πρώτη περίοδο), εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (36-16) και καθάρισε νωρίς νωρίς την νίκη.

Το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει φτάσει ακόμα και ο +23 (44-21) και να προηγείται τελικά με 46-28, με τους «πράσινους» να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με τη διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς.

Το σκορ πήγε στο 59-34 στο 25’, έφτασε το 78-43 στο 35’ και το τελικό 89-51 ήρθε να ολοκληρώσει το… μαρτύριο των φιλοξενούμενων.

Ο Ντεσόν Τόμας σημείωσε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Ντίνος Μήτογλου σημείωσαν 11 πόντους, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε επίσης καλή παρουσία με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον επανακάμψαντα στην Basket League, Ματ Λοτζέσκι, να συμπληρώνει άλλους 10 πόντους.

Από τον ΠΑΟΚ, ο Μιλένκο Τέπιτς και ο Τζοντρέ Τζέφερσον σημείωσαν από 11 πόντους, αλλά κανένας παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν ξέφυγε από την γενικότερα κακή εικόνα της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 44-21, 71-40, 89-51

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.