Πήρε τη «ματσάρα» ο Ήφαιστος και βλέπει πιο ψηλά

Written by  Απρ 07, 2019

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ο Ήφαιστος Λήμνου πήρε πολύ δύσκολη νίκη επί του Χολαργού με 72-70, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα και τους νησιώτες να πανηγυρίζουν μια ακόμα εντός έδρας νίκη που τους φέρνει όλο και πιο ψηλά στις θέσεις των play off.

Με τον… 6ο παίκτη του στο πλευρό του, αφού ο κόσμος της Λήμνου γέμισε το γήπεδο για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Ήφαιστος πήρε ενέργεια για να προηγηθεί με 11-6 στο 5’, με τις δυνατές μονομαχίες και το συνεχές τρέξιμο να είναι η εικόνα των δυο ομάδων μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 16-12.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, όταν ο Χολαργός άρχισε να δημιουργεί μια μικρή διαφορά (22-27), έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης, έφτασε ακόμα και το +13 (24-37) πριν οι γηπεδούχοι μειώσουν στο τέλος του ημιχρόνου σε 27-37.

Ο Χολαργός εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, διατηρώντας διψήφια διαφορά, με τον Γιάνκοβιτς να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, φτάνοντας στο +12 (37-49) στο 27’.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, έβγαλαν ενέργεια, μεγάλες άμυνες και βρήκαν εύκολα ή (σε μερικές περιπτώσεις εξαιρετικά) δύσκολα καλάθια και μείωσαν στο τέλος της τρίτης περιόδου στους 3 (49-52), δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, όταν ο Ήφαιστος πέρασε μπροστά με 56-52, ο Χολαργός απάντησε με σερί 5-0 και από το σημείο εκείνο ξεκίνησε μια δραματική εναλλαγή στο σκορ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα με το φινάλε να είναι συγκλονιστικό.

Με το σκορ στο 70-68, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επέλεξε να κάνει φάουλ στον Χόκινς στα 15,9’’ για να πάρει την τελευταία επίθεση, με τον Αμερικανό να κάνει 0/2 και να δικαιώνει τον προπονητή των γηπεδούχων.

Ο Γουίγκινς, όμως, τον μιμήθηκε στα 15,6’’ και το σκηνικό επαναλήφθηκε στα 7,9’’, με τον Χόκινς αυτή τη φορά να ισοφαρίζει σε 70-70.

Ο Χολαργός δεν κατάφερε να βγάλει την άμυνα, στέλνοντας τον Σμιθ στις βολές, με τον Αμερικανό να έχει 2/2 στα 5,6’’ με τον Λαμπ να προλαβαίνει να κάνει το τελικό σουτ της νίκης, αλλά να βρίσκει σίδερο και όλο το γήπεδο να πανηγυρίζει έξαλλα μια ακόμα νίκη που βοηθά τους νεοφώτιστους να αναρριχηθούν ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις ήταν ο κομβικότερος παίκτης των νικητών με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέρι Σμιθ είχε 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Χολαργό, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ήταν ο κορυφαίος με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Γιοβόντε Χόκινς σημείωσε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Ζερμαίν Λαβ σημείωσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 27-37, 49-52, 72-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.