Έμεινε «ζωντανή» η Κύμη

Written by  Απρ 10, 2019

Νίκη που της δίνει «ανάσα» για την παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η Κύμη που επικράτησε του Ηφαίστου Λήμνου με 90-83 και διατήρησε το πλεονέκτημά της σε σχέση με το Ρέθυμνο που επίσης παλεύει για την σωτηρία.

Παρά το κρίσιμο για τους γηπεδούχους της αναμέτρησης, οι δυο ομάδες έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, έτρεξαν και προσέφεραν θέαμα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα που τους βοηθά να εξακολουθούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

Εκμεταλλευόμενοι το άγχος των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά (8-13) και κατάφεραν να το διατηρήσουν ως το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου (15-19).

Η Κύμη αρχικά ισοφάρισε (21-21 στο 13’) και, στη συνέχεια οι δυο ομάδες πήγαν κοντά στο σκορ, μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 39-36.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους δυο αντιπάλους να συμβαδίζουν στο σκορ και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, φτάνοντας στο τέλος της τρίτης περιόδου που τους βρήκε ισόπαλους με 58-58, δίνοντας άλλη αγωνία, ιδιαίτερα από την πλευρά της Κύμης για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Στην τελευταία περίοδο μίλησε περισσότερο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και, βεβαίως ο Σκοτ Σαγκς, στον οποίο, αν η Κύμη καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, θα χρωστάει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας.

Ο Αμερικανός τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και 6 ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος της νίκης της Κύμης με το τελικό 90-83.

Ο Βάιντας Καρινιάουσκας σημείωσε 18 πόντους, μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Σταύρος Τουντζιαράκης, που έκανε double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, όπως και ο Κρις Χόρτον που είχε 13 πόντους με 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τζεκουάν Λιούις πρόσθεσε 11 πόντους με 6 ασίστ.

Από τον Ήφαιστο, ο Σον Έβανς είχε 19 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Ρενάλντας Φρειμάνις 15 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 39-36, 58-58, 90-83

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.