Απέναντι στη Μακάμπι για νίκη γοήτρου

Written by  Δεκ 18, 2013

Με στόχο τη νίκη που μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει ακόμα και στην δεύτερη θέση του ομίλου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την πρωτοπόρο του τέταρτου ομίλου Μακάμπι Τελ Αβίβ για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

 

Με ανακοίνωσή της η KAE Παναθηναϊκός ζήτησε από τους φιλάθλους που αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο να επιδείξουν κόσμια συμπεριφορά και να μην προκαλέσουν με συνθήματα ή άλλες ενέργειες που ενδεχομένως να επιφέρουν την τιμωρία της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ενόψει του αγώνα με τη Μακάμπι ότι τα ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, όσο και η ανάρτηση σημαιών και πανό αντίστοιχου περιεχομένου επιφέρουν βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο από την Ευρωλίγκα. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού οφείλουν να είναι κόσμιοι στις εκδηλώσεις τους όπως άλλωστε το έχουν αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα».

Στα αγωνιστικά της αναμέτρησης, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει επισημάνει πως το κλειδί της αναμέτρησης είναι ο έλεγχος του ρυθμού και αναφέρθηκε στην μεγάλη προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς έχουν αναμετρηθεί ουκ ολίγες φορές, ακόμα και σε τελικούς της διοργάνωσης. Μίλησε δε με τα καλύτερα λόγια για την ισραηλινή ομάδα, ενώ επεσήμανε τις δυσκολίες της αναμέτρησης.

«Πρόκειται για δύο ομάδες με μεγάλη προϊστορία. Έχουν παίξει τελικούς και μεγάλα παιχνίδια, γεγονός που από μόνο του καθιστά ενδιαφέρον τον αυριανό αγώνα. Κόντρα στη Μακάμπι κλείνει η σειρά των αναμετρήσεων της πρώτης φάσης. Σημαντικό για εμάς είναι να βελτιωνόμαστε και να κοιτάξουμε τους χρόνους, γιατί σε τέσσερις ημέρες έχουμε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι. Η Μακάμπι παίζει κατά κόρον με χαμηλά σχήματα. Παίζει ανοιχτά και χρειάζεται χώρο στην επίθεση.  Είναι σημαντικός ο έλεγχος του ρυθμού. Στην άμυνα παίζει με σκοπό να μπερδέψει τον αντίπαλο. Πρέπει να τους διαβάσουμε σωστά», σχολίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ρωτήθηκε και για τη δυσαρέσκεια στις τάξεις της ομάδας για το γεγονός ότι οι αναμετρήσεις του ομίλου δεν ορίστηκαν καν την ίδια ημέρα, με αποτέλεσμα οι ομάδες που θα παίξουν αύριο να έχουν το πλεονέκτημα να μπορούν να «επιλέξουν» αποτελέσματα και αντιπάλου. Παρ’ όλα αυτά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι επ’ αυτού.  

«Εγώ είμαι προπονητής και μπορώ να μιλάω για τεχνικά ζητήματα. Η λίγκα αφορά τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Εφόσον δεν προάγει το άθλημα να καθίσουν να το δουν», σημείωσε.

Όσον αφορά τη διαχείριση του ρόστερ, ειδικά με τις απουσίες που είχε η ομάδα από το ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά και την τιμωρία της έδρας που την ανάγκασε να αγωνιστεί πολλά παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, ο Αργύρης Πεδουλάκης σχολίασε:

«Παίξαμε τον δεύτερο γύρο στην έδρα μας. Είχαμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση. Η ομάδα έπαιξε πολλά παιχνίδια ουσιαστικά χωρίς τον Ρόκο στην πρώτη φάση. Είναι σημαντικός παίκτης και βοηθά τον Δημήτρη σε επίθεση και άμυνα. Στο post up παιχνίδι έχουμε ένα θέμα. Θα πρέπει να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να βάλουμε και τους δύο νέους στο κομμάτι της δημιουργίας. Ο Νίκος, που είναι η πρώτη του χρονιά τα κατάφερε.  Ο Βλάντο πρέπει να γίνει πρώτα δημιουργός και μετά εκτελεστής, κάτι που δεν έχει συνηθίσει. Επίσης, πρέπει να βελτιώσουμε τον πρωτεύοντα και τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Στο πρώτο γύρο παίζαμε ουσιαστικά χωρίς κάποια παιδιά που για εμάς είναι σημαντικά», σημείωσε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.