14-0 για την αναδιάρθρωση, αναμονή για ΑΣΕΑΔ και ΕΟΚ

Written by  Μάι 15, 2019

Σε μια συνεδρίαση που κινήθηκε σε πολύ πιο… ειρηνικό κλίμα από τις προηγούμενες, το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να  υπερψηφίσει την πρόταση για αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος και πλέον η απόφαση βρίσκεται στην Ομοσπονδία.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να ζητηθεί προς το ΑΣΕΑΔ να εκδικάσει άμεσα την προσφυγή του Ολυμπιακού, ώστε τα play off να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό  και να ολοκληρωθεί το ήδη ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις της πενταμελούς επιτροπής σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και έχουν φέρει την διακοπή του πρωταθλήματος.

Όλες οι ομάδες ψήφισαν υπέρ της αναδιάρθρωσης του Πρωταθλήματος για έναν χρόνο, ψηφίζοντας ομόφωνα με 14-0 την πρόταση για 16 ομάδες, ωστόσο, διαφωνία υπήρξε ως προς το αν η ομάδα που δεν θα κατέβει στα play off υποβιβάζεται ή όχι, με τον Παναθηναϊκό να είναι η μόνη ομάδα που επιμένει στην πρώτη επιλογή.

Η τελική απόφαση πλέον ανήκει στην ΕΟΚ και τον πρόεδρο, Γιώργο Βασιλακόπουλο, από την υπογραφή του οποίου θα εξαρτηθεί αν θα περάσει η πρόταση.

Παράλληλα, ο ΕΣΑΚΕ θα ζητήσει από το ΑΣΕΑΔ να προχωρήσει άμεσα σε απόφαση σχετικά με την προσφυγή του Ολυμπιακού, ο οποίος ζητά να κριθεί παράνομη η διαδικασία της κλήρωσης των διαιτητών για την 26η και τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» δικαιωθούν, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επανάληψης της αγωνιστικής, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τα play off.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.