Γλίτωσε τη συντριβή ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός

Written by  Δεκ 19, 2013

Ο Παναθηναϊκός δεν στάθηκε καν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στην Μακάμπι και με μία κάκιστη εμφάνιση και ήττα με 55-68 έκλεισε την φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα με ρεκόρ 5-5 και με τον έντονο προβληματισμό που δημιούργησε η απογοητευτική εικόνα του σκέφτεται τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

 

Η αναμέτρηση δεν είχε ενδιαφέρον ως προς την τελική κατάταξη με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα στη Λαμποράλ Κούτσα και στη Λοκομοτίβ Κουμπάν για να μάθει το μέλλον του στη διοργάνωση. Ωστόσο, με 4/22 τρίποντα απέναντι σε μία εξαιρετική Μακάμπι οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέρα από την αξιοπρεπή ήττα δεν θα ήταν πιθανό.

 Υπενθυμίζεται πως με νίκη της Λαμποράλ Κούτσα θα τερματίσει είτε στην δεύτερη είτε στην τέταρτη θέση και θα βρεθεί στον Ε' όμιλο, όπου θα τον περιμένει ο Ολυμπιακός, η Φενέρ και η Μπαρτσελόνα ενώ με νίκη της Λοκομοτίβ Κουμπάν θα τερματίσει στην τρίτη θέση κάτι που θα τον φέρει στον Στ’ όμιλο και απέναντι στην Ρεάλ, την ΤΣΣΚΑ και την Μακάμπι.

 Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους Ματσιούλις και Παππά, οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προκειμένου να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, ενώ και η Μακάμπι που ήδη είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου είχε έρθει με πολλές απουσίες στην Αθήνα.

 Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να απολαύσουν το παιχνίδι και να ικανοποιήσουν τους περίπου 9.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, ενώ πρόθεση εξαρχής του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής των παικτών ενόψει και του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό.

 Μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου Παναθηναϊκός και Μακάμπι συμβάδιζαν στο σκορ με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια. Από το σημείο εκείνο και μετά, ωστόσο, η Μακάμπι βρήκε χώρους να παίξει πιο γρήγορα και να χτίσει μια διαφορά που στο τέλος της πρώτης περιόδου έφτασε στο +9 και το 14-23.

 Ο Παναθηναϊκός ήταν απελπιστικά άστοχος με χαρακτηριστικότερο όλων τα 0/10 τρίποντα μέχρι το ημίχρονο, που, ωστόσο, δεν έβαλαν τον Αργύρη Πεδουλάκη σε σκέψη να αλλάξει το σύστημα της ομάδας. Αντίθετα, η Μακάμπι είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και, εξακολουθώντας να έχει πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της, ανέβασε τη διαφορά στο +11 (21-32 στο 5’) για να κλείσει το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 27-36.

Το τρίτο δεκάλεπτο είναι συνήθως το καλό του Παναθηναϊκού φέτος, ωστόσο, αυτό όχι μόνο δεν επαληθεύτηκε, αλλά οι «πράσινοι» ήταν εντελώς απογοητευτικοί σε αυτό το διάστημα επιτρέποντας στην Μακάμπι να κάνει ο,τι θέλει στο παιχνίδι. Η έλλειψη δημιουργικότητας λόγω και της νέας απώλειας, αυτή τη φορά του Ούκιτς, ο οποίος ένοιωσε τράβηγμα στο δικέφαλο και δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και η εκνευριστική αστοχία του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την επιμονή του στα σουτ έξω από τα 6,75, όπου είχε μόλις 1/15 (μόνο ο Διαμαντίδης είχε 1/6) έφεραν το 35-58 για τη Μακάμπι στη λήξη του δεκαλέπτου και την εικόνα της συντριβής να έρχεται επικίνδυνα.

Το αίσθημα της συντήρησης του γοήτρου και η βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού έφερε μια μικρή αφύπνιση στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με την Μακάμπι να έχει χαλαρώσει αρκετά, οι «πράσινοι» με ένα σερί 12-0 μείωσαν τη διαφορά στα επίπεδα μιας αξιοπρεπούς ήττας.

Το τελικό 55-68 δεν επηρεάζει την θέση που θα καταλάβει ο Παναθηναϊκός στον όμιλο, ωστόσο, η εικόνα του προβλημάτισε έντονα ιδιαίτερα δε ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Διασωθέντες από το «πράσινο» ναυάγιο δεν υπήρχαν εκτός του Στεφάν Λάσμε, ο οποίος με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του, όμως, ήταν απελπιστικά μόνος.

Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει πλέον το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Λαμποράλ Κούτσα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν για να δει τον όμιλο του Top 16, στον οποίο θα αγωνιστεί, ωστόσο, η εικόνα που παρουσίασε στην πρώτη φάση θα πρέπει να προβληματίσει έντονα τόσο το προπονητικό τιμ όσο και την διοίκηση της ομάδας που θα πρέπει να κοιτάξει πιο έντονα το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.