Διακοπή συνεργασίας ΑΕΚ και Ντούσαν Σάκοτα

Written by  Ιουλ 26, 2019

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την διακοπή της συνεργασίας της μετά από πέντε χρόνια "κοινή συναινέσει" με τον αρχηγό της Ντούσαν Σάκοτα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ και οι δηλώσεις του αθλητή και το Προέδρου της ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι σήμερα (26/07) αποφασίστηκε «κοινή συναινέσει» η διακοπή της συνεργασίας της με τον Ντούσαν Σάκοτα.

 

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας» συνέδεσε την πενταετή επαγγελματική παρουσία του στη «Βασίλισσα» με τα τρία (τελευταία) τρόπαια της σύγχρονης ιστορίας της και ως εκ τούτου, το όνομά του καταγράφεται με χρυσά γράμματα στη Βίβλο των επιτυχιών της.

Πρόδηλο είναι, ότι μία ανακοίνωση δεν επαρκεί για να συμπυκνώσει συναισθήματα, εικόνες, δράσεις από τη διαδρομή, αλλά και τη γενικότερη παρουσία του αρχηγού, στον οποίο πιστώνεται, ότι «έβαλε πλάτη» το απαιτητικό Καλοκαίρι του 2014 για να στηθεί η ΑΕΚ, που επέστρεψε μεν στα «μεγάλα σαλόνια», αλλά χωρίς καμία ελπίδα να αχνοφαίνεται τότε στον ορίζοντα. Ανέλαβε ηγετικές πρωτοβουλίες. Αποτέλεσε πρότυπο επαγγελματία αθλητή ιδίως για τις νεότερες γενιές.

Ωστόσο, αντικειμενικοί λόγοι, προκάλεσαν αιφνιδιαστικά το «διαζύγιο» με τον αθλητή, τον οποίο η οικογένεια της ΑΕΚ BC ευγνωμονεί για τις υπηρεσίες του. Συνιστούμε σε όλους να δείξουν το δέοντα σεβασμό αλλά και ψυχραιμία τόσο απέναντι στο σύλλογο, όσο και απέναντι στον αθλητή.

Διαβεβαιώνουμε τους οπαδούς μας, ότι η «Βασίλισσα» θα παραμείνει σε τροχιά επιτυχιών, με στόχο σταθερά τις υψηλότερες διακρίσεις, δίχως οι διοικούντες την εταιρία να παραγνωρίζουν βεβαίως  το ζοφερό τοπίο, που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η ΑΕΚ BC θα συνεχίσει αταλάντευτα την προσπάθεια για επιστροφή του αθλήματος στην κανονικότητα, η οποία συνιστά και το αποκλειστικό εχέγγυο για την πρόοδο και την ευημερία του.

Αμέσως μετά τη συναινετική διακοπή συνεργασίας ανάμεσα στην ΑΕΚ BC και στον Ντούσαν Σάκοτα, ο μεγαλομέτοχος και ο αθλητής προέβησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

 

Μάκης Αγγελόπουλος: «Ο Ντούσαν ήταν και παραμένει εμβληματική φυσιογνωμία για το σύλλογο. Υπήρξε τροπαιοφόρος αρχηγός της «Βασίλισσας» και ως τέτοιος κατατάσσεται στην Ιστορία. Η συγκυρία επιβάλλει το τέλος μιας συνεργασίας, αλλά όχι το τέλος της σχέσης του με τη «Βασίλισσα». Οι πόρτες της ΑΕΚ παραμένουν ορθάνοικτες για εκείνον, όποτε κι όταν αποφασίσει να επιστρέψει στο σπίτι του».

Ντούσαν Σάκοτα: «’Ολα τα όμορφα κάποια στιγμή τελειώνουν. Κάπως έτσι τελειώνει αλλά προσωρινά και η όμορφη διαδρομή μου στην ΑΕΚ. Θεωρώ, ότι έφτασε η ώρα να δώσω χώρο στη νέα γενιά, εκεί όπου θα στηριχτεί η νέα ΑΕΚ,  έτσι όπως σχεδιάζεται από τον προπονητή της και συνιστά φιλοσοφία  και της Διοίκησης. Πρέπει να δούμε τί μπορούν να δείξουν αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία θα συνθέσουν τη βάση της «Βασίλισσας» του μέλλοντος. Είμαι βέβαιος, ότι με τον κύριο Αγγελόπουλο μπροστάρη, η ΑΕΚ θα συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών.

Τα νέα αυτά παιδιά πρέπει να παλέψουν σκληρά βέβαια, αλλά έχοντας ως παράδειγμα τις δικές μας εικόνες, εμάς των παλαιοτέρων, θεωρώ, ότι θα σταθούν στο ύψος, που απαιτείται και θα κρατήσουν την ΑΕΚ ψηλά και υπερήφανη.

Είναι μία δύσκολη συναισθηματικά ημέρα για μένα. Με δυσκολία προσπαθώ να εκφράσω αυτά, που νιώθω, αν και όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι πρεσβεύω. Πέντε επαγγελματικά χρόνια, κι άλλα δύο εφηβικά χρόνια, με τρόπαια και διακρίσεις για την ΑΕΚ είναι για μένα αξιακή «προίκα», που θα με συντροφεύει όλη μου τη ζωή. Δάκρυα χαράς στις επιτυχίες. Δάκρυα αγωνίας στα δύσκολα. Μα, το πιο σημαντικό είναι, ότι μαζί με τους συμπαίκτες μου,  τους προπονητές,  τα στελέχη, τη Διοίκηση έχουμε γράψει Ιστορία. Κι αυτό είναι, που μένει...

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες και κυρίως τον υπέροχο κόσμο της ΑΕΚ, ότι μια ημέρα θα επιστρέψω. Η ΑΕΚ, στην οποία ο Θεός με αξίωσε να σηκώσω μαζί της ως αρχηγός της επαγγελματικής ομάδας τρία τρόπαια, βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου. Τι λέω; Είναι η ίδια η καρδιά μου. Εις το επανιδείν».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.