Τον έφαγε η «αρκούδα»

Written by  Σεπ 28, 2013

Με μία απογοητευτική εμφάνιση συνόδευσε ο Παναθηναϊκός τη συμμετοχή του στο «Gomelsky Cup» της Μόσχας, καθώς κατάφερε να προβάλει αντίσταση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόνο στο πρώτο ημίχρονο και τελικά ηττήθηκε με 72-49.

 

Και οι δύο ομάδες είχαν απουσίες (Τεόντοσιτς και Βοροντσέβιτς για την ΤΣΣΚΑ, Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδης για τον Παναθηναϊκό), ωστόσο, τα ονόματα και μόνο προμήνυαν ένα μεγάλο παιχνίδι, έστω και σε φιλικό επίπεδο.

Οι παίκτες του νταμπλούχου Ελλάδας ξεκίνησαν αρκετά καλά το παιχνίδι και με τον Παππά να δίνει ενέργεια και τον Φώτση να παίρνει ριμπάουντ και να εκτελεί από τα 6,75, πήραν μια διαφορά, η οποία στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έφτασε τους επτά πόντους (9-16).

Η δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά για τους πράσινους με την ΤΣΣΚΑ να μειώνει σταδιακά τη διαφορά. Ο Διαμαντίδης ήταν πολύ κακός και άστοχος, ο Μπατίστ πήρε αρκετές προσπάθειες, αλλά ήταν αρκετά μόνος κι έτσι το ημίχρονο έληξε με τη ρωσική ομάδα να προηγείται με 31-28.

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους πράσινους, που είδαν τη διαφορά να ανεβαίνει γρήγορα σε διψήφιο νούμερο και να ανεβαίνει συνεχώς. Ο Διαμαντίδης πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο 27’ για να μειώσει το σκορ σε 45-35 και έτσι, ο Παναθηναϊκός χωρίς τον ηγέτη του δε μπορούσε να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, με τους Χάινς και Κρστιτς να κάνουν πάρτι κάτω από τη ρακέτα. Η διαφορά ανέβαινε συνεχώς και η τρίτη περίοδος έκλεισε με την ρωσική ομάδα να προηγείται με 52-35 και τους πράσινους να έχουν πετύχει μόλις επτά πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος φαινόταν πως είχε μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να μην βρίσκει λύσεις για να μειώσει τη διαφορά. Αντίθετα, οι πράσινοι έδειχναν να βρίσκονται στο παρκέ χωρίς σχέδιο και χωρίς πλάνο. Ο Φώτσης ήταν η μοναδική «όαση» με 11 πόντους και με τον Διαμαντίδη να κάνει ένα μικρό ξέσπασμα με δύο συνεχόμενα τρίποντα, η διαφορά μαζεύτηκε στο 58-45.

Αυτή ήταν και η τελευταία αναλαμπή της πράσινης ομάδας, καθώς η ΤΣΣΚΑ με τον Κάουν να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ανέβασε και πάλι τη διαφορά αυτή τη φορά πάνω από τους 20 πόντους. Ο Μπράμος πέτυχε το τελευταίο καλάθι της ομάδας του που έκανε ένα πολύ κακό επιθετικά παιχνίδι, το οποίο τελικά έκλεισε με 72-49 για την «αρκούδα».

Η ΤΣΣΚΑ θα παίξει στον τελικό του τουρνουά απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, που νωρίτερα νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 71-61, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την «ομάδα του λαού», στην οποία επέστρεψε και ο περσινός σέντερ του «τριφυλλιού», Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 31-28, 52-35, 72-49

Συνολική στατιστική:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 22/42δίπ., 4/12τρίπ., 16/21β., 23-11ρ., 14ασ., 15κλ., 3κοψ., 12λ.
Παναθηναϊκός: 10/20δίπ., 8/25τρίπ., 5/6β., 20-4ρ., 11ασ., 6κλ., 2κοψ., 21λ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.