Συνέχισε το σερί με ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Written by  Δεκ 29, 2013

Παίζοντας μυαλωμένο και θεαματικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 81-61 του μαχητικού ΠΑΟΚ που αντιστάθηκε για τρία δεκάλεπτα και έκλεισε το 2013 από την κορυφή της βαθμολογίας της Basket League ΟΠΑΠ.

 

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας με την ψυχολογία στα ύψη από τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι να κλείσουν τη χρονιά με νίκη, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από 13 συνεχόμενες ήττες από τους «πράσινους».

Στην πρώτη περίοδο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς παίζοντας μυαλωμένα και με σωστές επιλογές δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πάρει κεφάλι. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τρόπο να αντιμετωπίζουν τόσο το πολύ καλό insidegameτων φιλοξενούμενων όσο και την πολύ καλή μέρα του Ντι Τζέι Κούπερ, που με δικά του τρίποντα έστειλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 16-20.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Διαμαντίδη να μοιράζει πάσες και τον Λάσμενα καρφώνει διαρκώς, ανέβασε γρήγορα τη διαφορά στο +10, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Το ημίχρονο έληξε με τους «πράσινους» να προηγούνται με 44-33 έχοντας το εκπληκτικό 17/24 και ποσοστό 71% στα δίποντα.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, έχοντας την ευκαιρία να ξεκουράσουν παίκτες και κυρίως τον Δημήτρη Διαμαντίδη ενόψει της συνέχειας, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις με τον Πέιν και τον Κούπερ, αλλά και με εξαιρετική ευστοχία έξω από τα 6,75 μ. κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να ξανακάνει το παιχνίδι ντέρμπι.

Η κούραση από την υπερπροσπάθεια έφερε λάθος επιλογές για τον Δικέφαλο του Βορρά, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός για να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 63-53.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πλέον χωρίς άγχος και με την ομάδα του ΠΑΟΚ να μην έχει πια καθαρό μυαλό για να ακολουθήσει, η διαφορά άνοιξε και το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 81-61 και έκλεισαν το 2013 με μία ακόμα καλή εμφάνιση, ενώ πλέον θα υποδεχθούν την Αρμάνι Μιλάνο στην πρεμιέρα του Top 16 την Πέμπτη με την ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 44-33, 63-53, 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.