Δραματική νίκη του Ιωνικού επί της Λάρισας

Written by  Οκτ 26, 2019

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε με δραματικό τρόπο, ο Ιωνικός Νίκαιας Affidea αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος από την γραμμή των βολών, πήρε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Λάρισας με 68-64 και παρέμεινε στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Απόλυτα ισορροπημένη ήταν η πρώτη περίοδος με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν και να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, με το μεγαλύτερο προβάδισμα που κατάφερε να πάρει ο Ιωνικός να είναι το 11-7 του 6’ και το δεκάλεπτο να βρίσκει τους γηπεδούχους με οριακό προβάδισμα 18-16.

Ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να είναι μονίμως στον πόντο, να αλλάζουν το προβάδισμα 7 φορές στην διάρκεια της περιόδου και την Λάρισα να είναι εκείνη που έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα μόλις ενός πόντου για το 31-32.

Η Λάρισα πήρε προβάδισμα με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου 33-41 και άρχισε να προβληματίζει έντονα τους γηπεδούχους, ενώ με εξαιρετική άμυνα έφτασε ακόμα και το +9 (37-46), με τον Ιωνικό να μειώνει στο τέλος της περιόδου σε 44-50 και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν το σημαντικό «διπλό».

Ωστόσο, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Ιωνικός κάλυψε άμεσα τη διαφορά και προηγήθηκε με 53-52 και από το σημείο εκείνο και έπειτα οι δυο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο μέχρι τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα.

Με καλάθι του Μπαρτ, ο Ιωνικός προηγήθηκε με 64-62 στα 47’’, η Λάρισα έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και ο Τζόουνς με 1/2 βολές έκανε το 65-62 για τους γηπεδούχους, ο Μπεχαρνεμεσκέλ έχασε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στον πόντο και με 1/2 μείωσε σε 65-63, με τους φιλοξενούμενους να μην κάνουνε εγκαίρως φάουλ, όμως, ο Μπαρτ δεν καθάρισε το παιχνίδι, αφού και πάλι με μία βολή έκανε το 66-63, με τους Θεσσαλούς να έχουν την τελευταία ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Μπεχαρνεμεσκέλ, όμως, κέρδισε φάουλ είχε και πάλι 1/2 για το 66-64 και ο Τζόουνς ξαναπήγε στην γραμμή των βολών, όπου διαμόρφωσε το τελικό 68-64 που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Στήβεν Μπαρτ ήταν και πάλι ο κορυφαίος με 21 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Τζαμάλ Τζόουνς τελείωσε με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την Λάρισα, ο Τζόνι Μπεχαρνεμεσκέλ ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Νώντας Παπαντωνίου με τον Νταρνέλ Χάρρις είχαν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 31-32, 44-50, 68-64

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ESAKE

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.