Πεδουλάκης: «Ο έλεγχος του ρυθμού έφερε τη νίκη»

Written by  Ιαν 03, 2014

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Top 16 της Ευρωλίγκα με τη νίκη του απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και, όπως ήταν φυσικό, η ικανοποίηση για την πιστοποίηση της ανοδικής πορείας της ομάδας, ήταν διάχυτη.

 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τις δυσκολίες της πρεμιέρας, αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε η ομάδα το παιχνίδι των αντιπάλων της.

 «Ήταν η πρεμιέρα του Top16. Παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και με διάθεση. Η άμυνά μας ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είχαμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Πήραμε ριμπάουντ και πολλές κατοχές, γεγονός που μας βοήθησε να κάνουμε δεύτερες επιθέσεις. Στο τρίτο δεκάλεπτο η κατάσταση ξεκαθάρισε. Ελέγξαμε το ρυθμό και βάλαμε την Αρμάνι να κάνει πράγματα που δεν της αρέσουν. Ξεκινήσαμε με νίκη στο Top16 και συνεχίζουμε», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τη σκληρή δουλειά που κάνει η ομάδα στις προπονήσεις, εκθειάζοντας, παράλληλα, τον αρχηγό, Δημήτρη Διαμαντίδη.

 «Μείναμε στην Αθήνα, κάναμε προπονήσεις και νιώθουμε καλύτερα. Πιο τρανό παράδειγμα ήταν ο Διαμαντίδης, που απόψε έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ. Θέλουμε πρώτα απ' όλα να είμαστε υγιείς. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Κάναμε πολλά λάθη σήμερα, τα οποία πρέπει να μειώσουμε. Ο Ρόκο έπαιξε με μια προπόνηση. Μετά το 30’ επήλθε η κούραση. Ποντάραμε, όμως, στην εμπειρία του παρά στα νιάτα. Τα άλλα παιδιά δεν έχουν την απαιτούμενη πείρα για τέτοια παιχνίδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «πρασίνων».

Από την πλευρά του, ο πολύπειρος Αντώνης Φώτσης μίλησε για τη νίκη της ομάδας του. «Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας καθώς η Αρμάνι έχει καλούς παίκτες. Εμείς μπήκαμε μέσα δυνατά, είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι έτσι πήραμε τη νίκη».

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αρχηγό της ομάδας του, Δημήτρη Διαμαντίδη, οποίος έδωσε μία ακόμα εκπληκτική παράσταση στην Ευρωλίγκα. «Ο Δημήτρης είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα. Πάντα μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι κι ελπίζω όλοι να είμαστε καλά και να μπορούμε να βοηθούμε όσο μπορεί ο καθένας την ομάδα μας».

Όσον αφορά τη συνέχεια του ομίλου, ο Αντώνης Φώτσης παραδέχθηκε πως ακόμα όλα είναι στην αρχή και πως αναμένονται πολύ δύσκολα παιχνίδια. «Ο δεύτερος γύρος έχει πολύ καλές ομάδες και ξέρουμε ότι οι περισσότερες είναι στον όμιλό μας. Αργά ή γρήγορα αυτό θα γινόταν. Δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά παίζοντας μόνο με μέτριες ή κακές ομάδες. Ξέρουμε πως παίζουμε σε έναν δύσκολο όμιλο, κι αυτό ελπίζω να μας κάνει καλύτερους σαν ομάδα για να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης».

Όσον αφορά τέλος στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας το τελευταίο διάστημα, η φράση «σκληρή δουλειά» αντικατοπτρίζει την εξήγηση που έδωσε ο έμπειρος παίκτης του «τριφυλλιού».

«Αυτό φαίνεται και μέσα από την προπόνηση. Όλοι δουλεύουμε σκληρά μόνο έτσι μπορεί να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Και τα άλλα παιδιά ελπίζω να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά για να φανούν τα αποτελέσματα και στο γήπεδο».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.