Βελτίωση και νίκη επί της Μακάμπι

Written by  Σεπ 29, 2013

Ιδιαίτερα βελτιωμένος εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στον μικρό τελικό του «GomelskyCup» της Μόσχας, απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, την οποία και νίκησε με 80-74, κατακτώντας την τρίτη θέση.

 

Οι «πράσινοι» έδειξαν να αφήνουν πίσω την πολύ κακή εμφάνιση και συντριβή από την ΤΣΣΚΑ στην πρώτη ημέρα του τουρνουά και με περισσότερη ενέργεια, πάθος και καλύτερες συνεργασίες, πήραν μια νίκη απέναντι σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί στην Ευρωλίγα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Μακάμπι να μπαίνει πιο δυνατά και να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφεραν το παιχνίδι στα ίσα και με έναν σεληνιασμένο Κάρι που πέτυχε 15 πόντους στην πρώτη περίοδο, έκλεισαν αυτό το διάστημα προηγούμενοι με 24-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να μοιράζει τις προσπάθειές του με τον Φώτση να δίνει βοήθεια στο σκοράρισμα στον ασταμάτητο Κάρι. Από την άλλη πλευρά, ο Σμιθ βομβάρδιζε από μακριά, με συνέπεια το ημίχρονο να λήξει με την Μακάμπι να προηγείται με 39-45.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο, η ανετοιμότητα της ομάδας ως σύνολο, η καταπόνηση όσων παικτών αγωνίστηκαν στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, η αδυναμία του Λάσμε ακόμα να πατήσει γερά μετά τον τραυματισμό του, καθώς και η έλλειψη συγκέντρωσης και συνεργασίας Γκιστ και Μπατίστ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και με μπροστάρη τον Μπατίστ που θυμήθηκε τις παλιές καλές του συνεργασίες με τον Διαμαντίδη, και τον Κάρι να εξακολουθεί να πυροβολεί από τα 6,75 μ. έκανε ένα σερί 14-3 στο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 53-48. Ο Μπατίστ συνέχισε να σκοράρει, ο Μπράμος ανέβηκε επιθετικά, η άμυνα έσφιξε και η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο για τον Παναθηναϊκό που έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 65-54.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων, καθώς από την Μακάμπι μόνο ο πρώην «πράσινος» Σοφοκλής Σχορτσιανίτης προσπάθησε να αντισταθεί. Το τελικό σκορ 80-74 έδωσε μια δίκαιη νίκη στους Πρωταθλητές Ελλάδας και απέδειξε πως η χθεσινή βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ δεν ήταν παρά μια κακή παρένθεση.

Στα θετικά ο Παναθηναϊκός κρατάει την ενέργεια και τη βελτίωση που έδειξε η ομάδα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και αγωνίστηκε με πολλά από τα νέα πρόσωπα (Παππάς, Γιάνκοβιτς), καθώς και την εκπληκτική μέρα του Κάρι που σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ στα αρνητικά, η δυσκολία συνεργασίας ορισμένων παικτών, τα νεκρά διαστήματα μέσα στη ρακέτα και η κακή σε κάποιες περιπτώσεις περιφερειακή άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την τρίτη θέση στο «GomelskyCup» και επιστρέφει στην Αθήνα για τη συνέχεια της προετοιμασίας του, που περιλαμβάνει μια σειρά από φιλικά: με Αστάνα (2/10) στο Ο.Α.Κ.Α., με Λουκόιλ (4/10) και με Α.Γ.Ο.Ρ. (5/10) και Πανιώνιο (6/10) στο τουρνουά του Ρεθύμνου.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 39-45, 65-54, 80-74

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.