«Κιτρινόμαυρο» πρωτοχρονιάτικο… πάρτι στο ΟΑΚΑ

Written by  Δεκ 28, 2019

Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Ιωνικό Νίκαιας Affidea, τον οποίο διέλυσε με 103-70 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική της χρονιά.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με προσωρινό προπονητή τον Βαγγέλη Μάγειρα, αφού η συμφωνία με τον Γιώργο Καλαφατάκη, η οποία είχε ανακοινωθεί μόλις τέσσερις μέρες πριν, ακυρώθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, γεγονός που έφερε μια σχετική αναστάτωση στην ομάδα, αυτό, ενώ με την φυγή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη χάθηκε ένα σημαντικό κομμάτι της ποιότητας μέσα στην ρακέτα, κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Παρ’ όλα αυτά, στα πρώτα λεπτά ο Ιωνικός ήταν ανταγωνιστικός στα πρώτα λεπτά, όταν και προηγήθηκε με 10-11, όμως, η «Ένωση» πήρε μπροστά και δημιούργησε γρήγορα μια διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 26-16.

Το παιχνίδι ισορρόπησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να προσπαθεί, αλλά να μην καταφέρνει να ξεφύγει περισσότερο, ωστόσο, το τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου ήταν… άλλη υπόθεση, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 11-2 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα 19 πόντων για το 54-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η κατάσταση ισορρόπησε κάπως, με την ΑΕΚ να μην καταφέρνει να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά, πέρα από το 68-47 του 25’ και τον Ιωνικό να προσπαθεί, αλλά να μην καταφέρνει να μειώσει περισσότερο, από το 78-59 του 30’

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με το αποτέλεσμα να έχει ήδη κριθεί, οι φιλοξενούμενοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια, όχι όμως και η «Ένωση» που συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι, ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στο +36 (103-67) και έφτασε χωρίς κόπο στο τελικό 103-70.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Κέντρικ Ρέι είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Χάρης Γιαννόπουλος σημείωσε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος με τον Νίκο Γκίκα και τον Δημήτρη Μαυροειδή είχαν από 12 πόντους.

Από τον Ιωνικό, ο Στήβεν Μπαρτ είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Τζαμάλ Τζόουνς είχε 11 πόντους και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 54-35, 78-59, 103-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.