Επιστροφή στην («πράσινη») κανονικότητα

Written by  Ιαν 12, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέστρεψε στις νίκες και τις θετικές εμφανίσεις, επικρατώντας του Λαυρίου Megabolt με 105-74 και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τι δυο ήττες από ΑΕΚ και Αρμάνι Μιλάνο και πλέον, μπαίνει στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της νέας χρονιάς, με σκοπό να κυνηγήσει τις πιθανότητές του να πλησιάσει στις θέσεις της πρώτης τετράδας της Euroleague.

Οι «πράσινοι» είχαν ενέργεια, θέληση και διάθεση να παίξουν και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, δεν αντιμετώπισαν σημαντική αντίσταση από τους φιλοξενούμενους και πήραν μια εύκολη νίκη, η οποία, ωστόσο, βοήθησε στην αποφόρτιση από τα προηγούμενα άτυχα αποτελέσματα, τον καταμερισμό του χρόνου και την ξεκούραση όσο ήταν δυνατόν, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Ρικ Πιτίνο άφησε εκτός δωδεκάδας τον Γουέσλι Τζόνσον, τη θέση του οποίου πήρε ο νεαρός Νίκος Περσίδης, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής και παραστάσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στον πάγκο με πολιτικά βρέθηκε και ο Άντι Ράουτινς, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του στο παιχνίδι, χτίζοντας μια πρώτη διαφορά (12-6), ενώ σουτάροντας με καλά ποσοστά από την περιφέρεια (4/8 τρίποντα στην πρώτη περίοδο), έφτασε νωρίς σε διψήφια διαφορά (21-11) και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα 25-17.

Τα πάντα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν από νωρίς στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι «πράσινοι» έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 14-1 και έφτασαν στο +21 (39–18) και ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, κλείνοντας με αυτή τη διαφορά το ημίχρονο για το 52-31.

Με το παιχνίδι να έχει ήδη κριθεί, οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την διαφορά στο +30 (80-50), το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 83-53 και η τελευταία περίοδος ήταν ξεκάθαρα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Το τελικό 105-74 δεν χωράει αμφισβήτηση της εικόνας των δυο ομάδων στο παρκέ και της διαφοράς δυναμικότητας, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να προσθέτουν μία ακόμα εύκολη νίκη στην φετινή τους συγκομιδή.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με 25 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Τζίμερ Φρεντέτ είχε 14 πόντους με 3 ασίστ, ο Ντίνος Μήτογλου έκανε ένα ακόμα double-double με 11 πόντους και 13ριμπάουντ, ο Τζέηκομπ Γουάιλι είχε 11 πόντους, ο Ντεσόν Τόμας 10, ενώ ο Ταϊρίς Ράις, σημείωσε 5 πόντους με 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Από το Λαύριο, ο Κάιλ Άλμαν σημείωσε 15 πόντους με 3 ασίστ και ο Μαλίκ Ντάιμ 13 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 52-31, 83-53, 105-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.