Πανέτοιμος ο Παναθηναϊκός για την Λαμποράλ

Written by  Ιαν 09, 2014

Χωρίς προβλήματα αναχωρεί για την Βιτόρια ο Παναθηναϊκός, όπου αύριο το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Top 16 με στόχο την νίκη που θα τον διατηρήσει αήττητο ώστε να έρθει πιο κοντά στον στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

 

Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν προπονήθηκε για προληπτικούς και μόνο λόγους, ακολούθησε κανονικά την αποστολή και θα τεθεί στην διάθεση του προπονητή του σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς η ισπανική ομάδα είναι αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με την τελευταία συνάντησή τους στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα.

Ο προπονητής των νταμπλούχων, Αργύρης Πεδουλάκης, αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα εμφανίσουν οι δύο ομάδες και επανέλαβε πως το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτό της πρώτης φάσης.

«Δεν θα έχει καμία σχέση με τον προηγούμενο αγώνα που δώσαμε στην Βιτόρια. Και οι δύο ομάδες έχουν παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Η Λαμποράλ Κούτσα, αν δεν την προσέξεις, μπορεί να σε «σκοτώσει». Βρίσκει πολλές λύσεις στο τρανζίσιον παιχνίδι, αλλά με τον Ερτέλ από τα πικ εν ρολ. Θα είναι πολύ σημαντικό να μην τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ενώ ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει τους πιο επιφανείς παίκτες της ομάδας, όπως ο Νοτσιόνι και ο Πλάις, ο κ. Πεδουλάκης ξεκαθάρισε πως σημαντικότερη είναι η ομάδα και όχι τα πρόσωπα.

«Τα πρόσωπα είναι σημαντικά, γιατί από πρόσωπα αποτελούνται οι ομάδες... Και αυτό που μετράει είναι η ομάδα. Είναι δύο πολύ σημαντικοί παίκτες για την αγωνιστική λειτουργία της Λαμποράλ Κούτσα. Το δικό μας πλάνο, όμως, είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τη συνολική λειτουργία της ομάδας. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός πως όλοι είμαστε υγιείς», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά των παικτών, ο Τζέιμς Γκιστ θυμήθηκε το κακό παιχνίδι που έκαναν οι «πράσινοι» στη Βιτόρια και την προετοιμασία της ομάδας για το πώς να αντιμετωπίσουν την Λαμποράλ Κούτσα στην αυριανή αναμέτρηση.

«Η Βιτόρια είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα. Θα είναι μία "μάχη". Την είδαμε και στο βίντεο, στην ανάλυση. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και γίνεται δυνατότερη όταν παίζει στο γήπεδό της. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Όταν είχαμε παίξει στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, δεν είχαμε παίξει δυνατά από την αρχή, όπως θα έπρεπε να είχαμε κάνει. Ήταν πιο επιθετικοί. Αυτή τη φορά θα πρέπει να είμαστε μαχητικοί από την πρώτη στιγμή. Να βγούμε δυνατά, αποφασισμένοι, έτοιμοι. Είναι σε καλή κατάσταση, έρχονται από μια σημαντική νίκη επί της Μπαρτσελόνα, αλλά και επί της Ουνικάχα Μάλαγα στην Ευρωλίγκα. Οπότε θα πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι», δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.