Την… πλήρωσε ο Ιωνικός πριν τον «τελικό» με την Φενέρ

Written by  Μαρ 08, 2020

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξέσπασε στον Ιωνικό Νίκαιας Affidea για τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις του στην Turkish Airlines Euroleague, επικρατώντας με 110-65 και έκανε μια καλή προσπάθεια αποφόρτισης ενόψει της πολύ δύσκολης αναμέτρησης με την Φενερμπαχτσέ, που έχει χαρακτήρα τελικού για την πορεία του στην διοργάνωση.

Το σκορ δείχνει πως η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια ανάμεσα στις δυο ομάδες, με τον Ρικ Πιτίνο να έχει την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο και να ξεκουράσει τους παίκτες του, να αφήσει εκτός του Νικ Καλάθη, ο οποίος έχει τραβήξει πολύ κουπί μέχρι σήμερα και να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες, αλλά και όλους για μια χαλαρή προπόνηση που θα βοηθήσει να ξεσπάσει το άγχος και η πίεση των τελευταίων εβδομάδων.

Οι «πράσινοι» έπιασαν εντυπωσιακά νούμερα σε ριμπάουντ, μαζεύοντας συνολικά 56 έναντι 35 και σε ασίστ με 29 έναντι 13, ενώ έδειξαν διάθεση να αφήσουν πίσω τους το κακό διάστημα που προηγήθηκε και να τα δώσουν όλα για να τελειώσουν με την πρόκριση στα play off της Euroleague.

Τα πάντα ξεκαθάρισαν από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός μπήκε με πολλή ενέργεια και διάθεση να πιέσει στην άμυνα και να τρέξει στον αιφνιδιασμό και με τον Φριντέτ να σκοράρει συνεχώς από τα 6,75μ., προηγήθηκε με 6-28 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 16-36.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι, κυριαρχώντας σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού και η διαφορά έφτασε τους 39 πόντους (26-65) πριν το ημίχρονο βρει τους «πράσινους» να προηγούνται με το εντυπωσιακό 32-67.

Οι «πράσινοι» έφτασαν γρήγορα και το +40 (32-72) και, στη συνέχεια χαλάρωσαν, με τον Ιωνικό να κάνει σερί 11-0 για να μειώσει σε 46-75, έφτασε και το -25 (52-77) και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 58-84.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους δυο προπονητές να προφυλάσσουν τους παίκτες τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας για τον καθένα, δίνοντας ευκαιρίες και στους νεαρούς παίκτες τους να πάρουν λεπτά και εμπειρίες και το παιχνίδι κύλησε ομαλά μέχρι το τελικό 65-110.

Ο νεαρός Νίκος Περσίδης κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Τζέικομπ Γουάιλι έκανε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Ντεσόν Τόμας σημείωσε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Τζιμερ Φριντέτ είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και οι Άντι Ράουτινς και Κώστας Μήτογλου είχαν από 11 πόντους.

Για τον Ιωνικό, πρώτος σκόρερ ήταν ο Βινσεντ Σίμπσον με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-36, 32-67, 58-84, 65-110

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.