Πεδουλάκης: «Το παν είναι ο ρυθμός και η υγεία»

Written by  Ιαν 11, 2014

Με την ικανοποίηση για την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια έκδηλη στο πρόσωπό του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, εκθείασε την εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο και τόνισε πως ο όμιλος έχει πολύ δρόμο ακόμα.

 

«Ήταν μια καλή νίκη για εμάς γιατί η Λαμποράλ Κούτσα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό που πρωτίστως θέλαμε ήταν να ελέγξουμε το ρυθμό και να αποφύγουμε τα λάθη. Το σημαντικότερο είναι ότι στην άμυνα σπάσαμε το passing game της Λαμποράλ Κούτσα και ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα, αν εξαιρέσουμε ένα τρίλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεδουλάκης, ο οποίος δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα για την πορεία της ομάδας, επισημαίνοντας πως ο όμιλος είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως το βασικότερο είναι να έχει υγεία η ομάδα.

 «Είναι ένας δύσκολος και σκληρός όμιλος αποτελούμενος από πολλές καλές ομάδες. Θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος σχετικά με τις θέσεις που θα καταλάβουν. Είναι μια σειρά 14ων αναμετρήσεων, οπότε απαιτείται διάρκεια. Είναι σημαντικό να είμαστε υγιείς ώστε να αντέξουμε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού ήταν εκείνος που πήρε επιθετικές προσπάθειες και ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό, ανέφερε πως «κλειδί» της αναμέτρησης ήταν ο έλεγχος του ρυθμού και η άμυνα που έπαιξε η ομάδα του. «Ελέγξαμε τον ρυθμό, παίξαμε καλή άμυνα, βάλαμε τα μεγάλα σουτ στο τέλος και είχαμε ότι χρειαζόταν για να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη. Ξέραμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, οπότε παίξαμε πολύ δυνατά και καταφέραμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ του «τριφυλλιού», ο οποίος ξεκαθάρισε πως η ατομική απόδοση ήταν άμεση συνάρτηση της ομαδικής.

 «Δεν έδωσα μόνο εγώ την ώθηση. Όλη η ομάδα έκανε πολύ δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Μπαίνοντας στο γήπεδο, αυτό σκεφτόμουν. Να είμαι όσο το δυνατό πιο επιθετικός γίνεται για να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη», συμπλήρωσε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.