Δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος ο Σπανούλης

Written by  Φεβ 08, 2014

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης για το 2013 πίσω μόνο από τον εκπληκτικό Τόνι Πάρκερ, όπως ανακοινώθηκε μετά την σχετική ψηφοφορία της FIBAEurope.

 

Ο Γάλλος σούπερ σταρ τη χρονιά που πέρασε οδήγησε την ομάδα του, τους San Antonio Spurs, σε έναν ακόμα τελικό NBA, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να κερδίσει και το δαχτυλίδι, μένοντας μόνο στην κατάκτηση της Δυτικής Περιφέρειας, ενώ το μεγαλύτερο επίτευγμά του δεν είναι άλλο από το ότι ηγήθηκε της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ κερδίζοντας ο ίδιος τον τίτλο του MVP και του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης με μ.ο. 19 πόντους. Στις εκπληκτικές του εμφανίσεις συμπεριλαμβάνεται και η εντυπωσιακή παρουσία του στον ημιτελικό της διοργάνωσης, όπου απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανία πέτυχε 32 πόντους εξολοθρεύοντας κάθε αμυντικό σχέδιο των αντιπάλων του.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου του Πρωταθλητή Ευρώπης με τον ίδιο να κερδίζει για μία ακόμα χρονιά τον τίτλο του MVP. Τρίτος αναδείχθηκε ο Μαρκ Γκασόλ.

Η Ισπανίδα Σάντσο Λιτλ αναδείχθηκε κορυφαία γυναίκα της χρονιάς ολοκληρώνοντας την κυριαρχία των συμπατριωτισσών της που ψηφίστηκαν στην κορυφή κάθε ψηφοφορίας για όλες τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών, ενώ δεύτερη ψηφίστηκε η επίσης Ισπανίδα, Άλμπα Τόρρεντς και τρίτη η Γαλλίδα Σαντρίνε Γκρούντα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.