Ο «δάσκαλος» Ομπράντοβιτς ηττήθηκε από το «μαθητή» Ιτούδη

Written by  Νοε 25, 2013

Ήταν η μάχη που περίμενε όλη η μπασκετική Τουρκία, ενδεχομένως και όλη η μπασκετική Ευρώπη. Ο «Άρχοντας» των δαχτυλιδιών Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αντιμετώπιζε τον επί χρόνια βοηθό του και εν πολλοίς μαθητή του, Δημήτρη Ιτούδη, στο ντέρμπι του τουρκικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και τη Μπάνβιτ. Ο μαθητής, τελικά, πήρε την πρώτη μάχη απέναντι στον δάσκαλο.

 

Οι δύο φίλοι και κουμπάροι βρέθηκαν αντιμέτωποι για 40 λεπτά στο παρκέ για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος Τουρκίας, όπου ο γηπεδούχος Δημήτρης Ιτούδης πήρε τη νίκη με 91-76 απέναντι στον δάσκαλό του και διατήρησε την Μπάνβιτ μόνη και αήττητη στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε αυτό τον βοήθησαν με την εκπληκτική τους απόδοση οι Ρόουλαντ με 25 πόντους με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ. Την ίδια ώρα, ο «Ζοτς» που στην Ευρωλίγκα προελαύνει με την Φενέρ, είδε την ομάδα του να υποχωρεί στο 5-2 μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες στην βαθμολογία του τουρκικού πρωταθλήματος, αφού είδε όλα τα αστέρια του να κινούνται σε ρηχά νερά.

Η μάχη των δύο παλαιών συνεργατών αναμένεται να είναι σκληρή μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος, με τον Ομπράντοβιτς να χάνει μεν μία μάχη στο πρωτάθλημα, αλλά να νοιώθει την ικανοποίησή του ότι ο μαθητής του έδειξε να παίρνει πολλά από τα μαθήματα που του έκανε όλα αυτά τα χρόνια από την κοινή τους μακρά θητεία στον Παναθηναϊκό.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.