Χωρίς έλεος η Λιθουανία διέσυρε την Σενεγάλη

Written by  Σεπ 01, 2019

Η Λιθουανία μετέτρεψε σε σάκο του μποξ την Σεναγάλη στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας με το εμφατικό 101-47 που αποτυπώνει την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ.

Από το 6-0 του πρώτου λεπτού φάνηκε το πού θα πάει το παιχνίδι, με την Λιθουανία να χτυπάει στο…ψαχνό την Σενεγάλη και να δείχνει από την αρχή τις προθέσεις της.

Με καλή κυκλοφορία και γρήγορο transition για τη Λιθουανία, η διαφορά αυξανόταν συνεχώς, έφτασε γρήγορα σε διψήφια επίπεδα και στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου είχε ξεκαθαρίσει η εικόνα, αφού το σκορ ήταν ήδη στο 10-27.

Τα πάντα κρίθηκαν ολοκληρωτικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Λιθουανία ανέβαζε σταδιακά τη διαφορά φτάνοντας στο εντυπωσιακό 21-48 του ημιχρόνου, που της έδωσε άνεση για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Πανομοιότυπο, όπως και με το πρώτο ήταν και το τρίτο δεκάλεπτο για την Λιθουανία, που δεν έδειξε κανένα έλεος στην αφρικανική ομάδα, ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά και με ένα επιπλέον επιμέρους σκορ 12-27, την έστειλε στο +44 στο τέλος της περιόδου (33-77) και το μόνο που απέμενε ήταν η τελική έκβαση της διαφοράς.

Αυτό ήταν το εντυπωσιακό 101-47, με το οποίο η ομάδα του Νταϊνιους Ντομάιτις μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στη διοργάνωση, χτυπώντας χωρίς έλεος την ομάδα της Σενεγάλης.

Ο Μάντας Καλνιέτις είχε 13 πόντους με 8 ασίστ, ο Ντομάντας Σαμπόνις 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γιόνας Βαλαντσιούνας επίσης 13 πόντους με 11 ριμπάουντ, ο Μάριους Γκριγκόνις 12 πόντους, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας 11 πόντους και οι Παούλιους Γιανκούνας και Λούκας Λεκαβίτσιους είχαν από 10 πόντους.

Από τη Σενεγάλη, που θα ήθελε σίγουρα να ξεχάσει σύντομα τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Ιμπραχίμα Φαγέ και ο Μπαμπακάρ Τουρέ είχαν από 8 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 21-48, 33-77,

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.