Ιταλικά «κανόνια» και… επεισοδιακή λήξη με Αγκόλα

Written by  Σεπ 02, 2019

Η Ιταλία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε απέναντι στην ομάδα της Αγκόλα, της οποίας επικράτησε εύκολα με 92-61, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από τα 6,75 μ., όμως, αυτό που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν ο καβγάς του Τζεντίλε με τον Πάουλο, με τους δυο παίκτες να αποβάλλονται λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Αγωνιστικά, οι «γείτονες» ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους από νωρίς και έχοντας θέσει τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 25-11, με βασικό όπλο τους το καλό σουτ από την περιφέρεια (συνολικά 12/30 τρίποντα) που έδωσε «αέρα» στην ομάδα τους.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Ιταλία να έχει εξασφαλίσει μια άνετη διαφορά, προηγούμενη με υπερδιπλάσιο σκορ της αντιπάλου της (44-21) και, στη συνέχεια, οι παίκτες του Σακέτι έκαναν και λίγο το… κέφι τους, ανεβάζοντας τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου στο 70-42.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε σε ένα ήσυχο φινάλε, ήρθες η φάση 16’’ πριν τη λήξη να στιγματίσει την αναμέτρηση. Ο Τζεντίλε έσπρωξε τον Πάουλο στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το ασφυκτικό μαρκάρισμά του και ο Αγκολέζος απάντησε με… κουτουλιά, με αποτέλεσμα ο πρώτος να χρεωθεί με τεχνική ποινή και ο ίδιος να αποβληθεί με ντισκαλιφιέ.

Έτσι, το τελικό 92-61 πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τα βλέμματα όλα πλέον να στρέφονται στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης, μεταξύ Ιταλίας και Σερβίας για την πρώτη θέση του ομίλου.

Ο  Μάρκο Μπελινέλι είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Τζεφ Μπρουκς έκανε double-double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ντάνιελ Χάκετ είχε 11 πόντους με 5 ασίστ και ο Αουντού Αμπάς πρόσθεσε επίσης 11 πόντους για την Ιταλία. Από την Αγκόλα, ο Γιάνικ Μορέιρα είχε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Λεονέλ Πάουλο τελείωσε με 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 44-21, 70-42, 92-61

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.