Η Ισπανία την «τιτανομαχία», με Πολωνία στους «8»

Written by  Σεπ 08, 2019

Η Ισπανία πήρε το τεράστιο ντέρμπι με την Σερβία και την πρώτη θέση στον όμιλο, επικρατώντας με 81-69 και θα αναμετρηθεί με την Πολωνία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους Σέρβους να βρεθούν αντιμέτωποι με την Αργεντινή.

Οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να είναι αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και αυτό το επιβεβαίωσαν στο παρκέ, δίνοντας πολύ σκληρές μάχες, αλλά η Ισπανία ήταν εκείνη που ξεγύμνωσε όλες τις αδυναμίες του αντιπάλου της, δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμη να ανέβει για μια ακόμα φορά στο βάθρο.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, όπου οι δυο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, η Σερβία άρχισε να πιέζει και να τρέχει με τους γνωστούς ρυθμούς της, παίρνοντας από νωρίς διαφορά (6-13) και χωρίς να νιώσει ιδιαίτερη πίεση, έφτασε στο 13-20 του πρώτου δεκάλεπτου.

Η Ισπανία πάτησε καλύτερα με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, βρήκε ρυθμό από την άμυνα και το γρήγορο transition και, όχι μόνο μείωσαν πολύ γρήγορα, αλλά κατάφεραν με εκπληκτικό σερί 15-2, να προηγηθούν με 26-22, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση

Το μυαλό των Σέρβων είχε χαλάσει εντυπωσιακά, με τους Ίβηρες να το εκμεταλλεύονται για να κάνουν… πάρτι, να φτάνουν το +10 (41-31) και να κλείνουν το πρωτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 45-37.

Με το πόδι στο… γκάζι η Ισπανία έφτασε το +14 με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου (51-37), εξέλιξη που έφερε πολλά νεύρα στους Σέρβους που είδαν εξαιτίας αυτού και τον Γιόκιτς να αποβάλλεται με τεχνική ποινή (είχε χρεωθεί νωρίτερα με αντιαθλητικό φάουλ).

Οι Ισπανοί μυρίστηκαν… αίμα και εκτόξευσαν αμέσως τη διαφορά στο +21 (63-42), με την Σερβία να δείχνει σημάδια ανάκαμψης προς το τέλος του δεκάλεπτου όταν και μείωσαν σε 67-56 ξεσηκώνοντας και την κερκίδα που μπήκε κι αυτή στο παιχνίδι.

Η τελευταία περίοδος κινήθηκε με τις δυο ομάδες να κινούνται στο όριο του διψήφιου και τη Σερβία να χάνει ευκαιρίες να μειώσει περισσότερο και την Ισπανία να παίρνει τη νίκη και την πρώτη θέση με    και να δίνει ραντεβού στους «8» με την Πολωνία.

Κορυφαίος των νικητών ο Ρίκι Ρούμπιο με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Βίκτορ Κλαβέρ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Μαρκ Γκασόλ είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ασύλληπτος για ένα ακόμα παιχνίδι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος έφτασε κοντά στο triple-double με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά σε αυτό το παιχνίδι ήταν απελπιστικά μόνος, καθώς η συνολική εικόνα της ομάδας του ήταν πάρα πολύ κακή.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 45-37, 67-56, 81-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.