Η Έλενα Μποσγανά στα πέντε αστέρια που ξεχωρίζει η FIBA

Written by  Οκτ 15, 2020

Με τη συνέχεια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2021 να πλησιάζουν, καθώς οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το Νοέμβριο, η FIBA ξεχώρισε πέντε νέα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ Γυναικών, που θα πάρουν μέρος με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η Έλενα Μποσγανά, που στο ντεμπούτο της τον περασμένο Νοέμβριο, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Την πεντάδα συμπληρώνουν η  Anna Gret Asi από την Εσθονία, η  Laura Meldere από τη Λετονία,  η Luisa Geiselsoder από τη Γερμανία και η  Veronika Vorackova από την Τσεχία.



Αναλυτικά το δημοσίευμα για την Έλενα Μποσγανά:

Ακόμα κι αν δεν μπορεί να γίνει η τελική φάση στη Γαλλία και την Ισπανία τον επόμενο χρόνο, αρκετές επίδοξες νέες αθλήτριες χρησιμοποιούν τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 των Γυναικών της FIBA για να μπουν στο "ραντάρ".

Εδώ είναι μια επιλογή ανερχόμενων αστεριών που όλοι ξεκίνησαν να παίζουν το ταξίδι τους σε εκδηλώσεις νέων της FIBA και τώρα έχουν αρχίσει να αφήνουν το σημάδι τους με τις αντίστοιχες ομάδες των Γυναικών - και θα μπορούσαν να έχουν ακόμη μεγαλύτερη επιρροή τα επόμενα χρόνια.

Ελένη Μποσγανά- Ελλάδα

Σε ηλικία μόλις 13 ετών, η Μποσγανά έκανε το ντεμπούτο της για τη χώρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών FIBA U16 2017, Division B. Το μεγάλο βήμα έγινε όταν ένα χρόνο αργότερα πήρε το ασημένιο μετάλλιο και ανέβασε τη χώρα της στην Division A. Είχε κατά μέσο όρο περισσότερους από 15 πόντους ανά παιχνίδι και κέρδισε μια θέση στην All-Star Five πεντάδα. Κλήθηκε να παρευρεθεί στο διάσημο "Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα" πέρυσι, πριν από το τρίτο διαδοχικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών FIBA U16, όταν ηγήθηκε της ομάδας της σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, μπλοκ και αποτελεσματικότητα.

Ήταν μια εβδομάδα για να θυμόμαστε για τη Μποσγανά, όταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν, όντας μόλις 15 ετών ακόμα, έκανε το ντεμπούτο του στα προκριματικά Γυναικών της FIBA 2021 εναντίον της Σλοβενίας. Έκανε άμεση αίσθηση με την αλάνθαστη απόδοση με το 3/3 εντός παιδιάς και έπειτα σημείωσε 12 πόντους σε μόλις 17 λεπτά συμμετοχής εναντίον της Ισλανδίας - όπου και πάλι "πυροβολούσε" εντυπωσιακά. Έχοντας από τότε ολοκληρώσει την πρώτη ολόκληρη σεζόν της με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, έχει επίσης δεσμευτεί για μια καριέρα στο NCAA με τον Stanford.

Πηγή: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.