Εθνική Γυναικών: Οι αριθμοί του αγώνα με τη Βουλγαρία

Written by  Νοε 13, 2020

Στο παρελθόν ανήκει ο αγώνας της Ελλάδας με τη Βουλγαρία με την Εθνική Γυναικών να έχει ήδη στρέψει το βλέμμα σε έναν δυσκολότερο αντίπαλο, τη Σλοβενία (14/11, 20.00, ERTFlix). Ο χθεσινός (12/11) αγώνας όμως έδωσε και κάποιους ενδιαφέροντες αριθμούς.

 

*Η Άρτεμις Σπανού έφτασε τις 97 συμμετοχές και ισοφάρισε στη 16η θέση της σχετικής λίστας την Αταλάντη Τασουλή. Αύριο (λογικά) θα την προσπεράσει και πλέον θα περιμένει να τις… κατοστήσει πιάνοντας την Ελένη Βασιλείου, ένα σκαλί πιο ψηλά.

*Οι 15 πόντοι που σημείωσε η Αγγελική Νικολοπούλου, που άγγιξε το triple double αφού μέτρησε ακόμη εννέα ριμπάουντ και εννέα ασίστ, είναι το ατομικό της ρεκόρ με την Εθνική Γυναικών.

*Οι 21 πόντοι που σημείωσε η Μαριέλλα Φασούλα είναι το ατομικό της ρεκόρ με την Εθνική Γυναικών. Η Φασούλα άφησε το παιχνίδι με double double, αφού μάζεψε και έντεκα ριμπάουντ.

*Δύο αθλήτριες έκαναν το ντεμπούτο τους στην Εθνική Γυναικών. Η Αγγελική Βιντσιλαίου στα 22 της και η Ρία Πατεράκη στα 27 της. Στο ρόστερ υπάρχουν τρεις παίκτριες που δεν έχουν ακόμη πατήσει παρκέ με την Εθνική Γυναικών: Η 17χρονη Δανάη Παπαδοπούλου, η 18χρονη Χριστίνα Αναστασοπούλου και η 16χρονη Γεωργία Γρηγοροπούλου που δεν έχει παίξει καν στην Εθνική Νεανίδων! Η 17χρονη Έλενα Μποσγανά αγωνίστηκε χθες με τις… μεγάλες για τρίτη φορά!

*Η Διονυσία Αλεξανδρή στην τρίτη συμμετοχή της με την Εθνική Γυναικών σημείωσε το πρώτο της καλάθι.

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.