Νίκος Γκίκας: «Πήραμε το μάθημα, πάμε για την πρόκριση»

Written by  Νοε 28, 2020

Η Εθνική Ανδρών γύρισε σελίδα άμεσα μετά από το παιχνίδι με τη Λετονία και την πρώτη ήττα στα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022 και επικεντρώνεται άμεσα στην αυριανή (29/11, 19.00) αναμέτρηση με τη Βουλγαρία. Μοναδικός στόχος η νίκη που θα την φέρει μια ανάσα από το Ευρωμπάσκετ ή και σε αυτό... λίγο αργότερα, αν η Βοσνία Ερζεγοβίνη νικήσει τη Λετονία.

 

Ο Νίκος Γκίκας είναι ένας από τους έμπειρους παίκτες αυτή της ομάδας και μίλησε για το παιχνίδι που έγινε, αυτό που έρχεται και τη ζωή στη «φούσκα».

 

- Ήταν μια από τις βραδιές που λέμε ότι τίποτα δεν πήγε καλά, τίποτα από όσα έχουν σχεδιαστεί δε βγαίνουν;

 

«Υπάρχει μια βάση σε αυτό, υπήρξαν πολλές διεκδικούμενες κατοχές που πήγαν στα χέρια τους και τις διαδέχθηκαν καλάθια που δεν τα συνηθίζουν, αλλά αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δυνατοί και συνήθως όποια ομάδα είναι πιο δυνατή έχει και την τύχη με το μέρος της. Αυτό έγινε στην περίπτωσή μας, το πάθαμε και πρέπει να μας γίνει μάθημα».

 

- Προλαβαίνει σε μια μέρα να καθαρίσει το μυαλό μιας ομάδας που έχει αρκετούς παίκτες χωρίς την εμπειρία των συνεχόμενων αγώνων σε τόσο μικρό διάστημα;

 

«Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά ξέρω ότι πρέπει. Υπάρχουν αρκετοί με εμπειρία από αυτή τη σειρά αγώνων, άλλοι χωρίς, αλλά όλοι μαζί το σίγουρο είναι ότι ξέρουμε τι σημαίνει Εθνική Ομάδα και τι απαιτήσεις έχει. Πρέπει λοιπόν να καθαρίσουμε τη σκέψη μας, να μπούμε να παλέψουμε για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την πρόκριση. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δείξουμε κάτι πολύ καλύτερο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι».

 

- Έτσι κι αλλιώς στο Σεράγεβο ήρθατε με στόχο στην επιστροφή να έχετε την πρόκριση κάτι που με νίκη επί της Βουλγαρίας ή θα εξασφαλιστεί ή στη χειρότερη θα είναι τυπική διαδικασία.

 

«Αυτός είναι ξεκάθαρος στόχος και κανείς δεν τον έκρυψε. Είμαστε μέλη μιας Εθνικής Ομάδας που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί, που πρέπει να πάει στο Ευρωμπάσκετ και θέλουμε να κλείσουμε από τώρα αυτή την υπόθεση. Θέλουμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί απαιτείται και να πάρουμε τη νίκη».

 

- Με τη Βουλγαρία έχει γίνει ήδη ο πρώτος αγώνας, σας έχουν πει και οι προπονητές τα στοιχεία, η γενική εικόνα ποια είναι;

 

«Νομίζω ότι η εξέλιξη του αγώνα εξαρτάται από εμάς και το πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε. Θέλει μυαλό και δυνατή άμυνα, αυτοί έχουν τον Μποστ που είναι ο καλύτερός τους παίκτης, αυτός που ξεχωρίζει και από 'κει και πέρα όλοι πάνω κάτω είναι στο ίδιο επίπεδο. Γνώρισαν μια πολύ βαριά ήττα από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και δεν ξέρω τι κίνητρο μπορεί να τους δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Πέρα απ' όλα αυτά, ξαναλέω ότι το παιχνίδι εξαρτάται 100% από εμάς».

 

- Κλείνοντας, τη... δεύτερη «φούσκα» της καριέρας σου, αφού το έχεις ζήσει και με την ΑΕΚ πώς τη βιώνεις;

 

«Εντάξει, είναι λίγο περίεργα. Εδώ ακόμα περισσότερο, γιατί είναι και το γήπεδο μέσα στο ξενοδοχείο και όλη η μετακίνησή μας είναι δωμάτιο, γήπεδο, εστιατόριο. Έτσι είναι όμως, μπασκετμπολίστες είμαστε και πρέπει να προσαρμοστούμε. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς, δεν είναι να παραπονιόμαστε. Η δουλειά μας είναι, πρέπει να ανταπεξέλθουμε και εξάλλου όλοι στις ίδιες συνθήκες βρισκόμαστε, άρα δεν μπορεί η δούκα να είναι δικαιολογία για κάτι».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.