Εθνική Ανδρών: Ο Γιάννης Ελευθεριάδης αναλύει τη Βουλγαρία

Written by  Νοε 29, 2020

Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία (29/11, 19.00, ΕΡΤ Sports/ΕΡΤ3) στο δεύτερο παιχνίδι της στο Σεράγεβο, στο πλαίσιο της Προκριματικής Φάσης του Ευρωμπάσκετ 2022. Ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Ελευθεριάδης, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της.

 

 

«Η Βουλγαρία είναι μια ομάδα, η οποία αρέσκεται και στηρίζεται στο transition παιχνίδι. Επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να τρέξει και να βρει ελεύθερα σουτ, είτε για δύο, είτε για τρεις πόντους. Βασίζεται πάρα πολύ στη δημιουργία, αλλά και την εκτέλεση του Ντι Μποστ, ενώ έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν αποτελεσματικά από το τρίποντο.

Ο Μποστ είναι βασικός άξονας του παιχνιδιού τους. Αυτός θα πάρει τις πρώτες και τις τελευταίες επιθέσεις. Όλα γυρίζουν γύρω από αυτόν. Άξιος συμπαραστάτης του είναι ο Κοστόφ, ο οποίος είναι δεινός σουτέρ, αν και συνολικά το τρίποντό τους είναι αξιόπιστο. Στην άμυνα χρησιμοποιούν κάποιες πιεστικές άμυνες zone press.

Εμείς τώρα, το βασικό είναι να μην τους αφήσουμε το επιθετικό transition, άρα κατ' επέκταση πρέπει να έχουμε καλή αμυντική ισορροπία. Πρέπει να τους πιέσουμε πάρα πολύ στα επιθετικά μας ριμπάουντ και να επιδιώξουμε να πάρουμε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, γιατί θεωρώ ότι υπερτερούμε εκεί και σε ύψος και σε δύναμη. Δεν πρέπει να δώσουμε κανένα περιθώριο στον Μποστ να κάνει το παιχνίδι του».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.