Σπανού: «Έχουμε μάθει στα δύσκολα»

Written by  Μάι 30, 2021

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τον κύκλο των φιλικών με την Ουγγαρία η Εθνική Γυναικών και παρουσίασε τα πρώτα δείγματα γραφής ενόψει των υποχρεώσεών της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Η Άρτεμις Σπανού έκανε έναν απολογισμό των πρώτων αγώνων της Εθνικής, ενώ, όπως είπε, δεν βλέπει την ώρα να ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ.

Η διεθνής αθλήτρια αρχικά αναφέρθηκε στα πρώτα φιλικά της ομάδας… «Δώσαμε τρία παιχνίδια με την Ουγγαρία. Για πρώτα φιλικά και με δεδομένο ότι τα κορίτσια που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις  ενσωματώθηκαν αργά στην ομάδα δείξαμε καλή εικόνα… Ξεκινώντας με νίκες η ομάδα αποκτά και ψυχολογία. Υπάρχουν πολλά, βέβαια, πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε σε επίθεση, άμυνα και ομαδικό κομμάτι. Αλλά γι’ αυτό γίνονται τα φιλικά, για να δούμε την ομάδα μας, να διορθώσουμε αυτά που πρέπει και να είμαστε έτοιμες στις 17 Ιουνίου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Η Εθνική έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα φιλικά, ωστόσο, η προετοιμασία έχει ακόμα αρκετό δρόμο.  «Κρατάω την ενέργεια που βγάλαμε στο παρκέ… Είχαμε βελτίωση και αυτός είναι ο στόχος, να είμαστε δηλαδή καλύτερες παιχνίδι με παιχνίδι.  Έχουμε και τα επόμενα φιλικά με πιο δυνατούς αντιπάλους που θα δείξουν πιο πολλά πράγματα για την ομάδα και τον χαρακτήρα μας».

Η Άρτεμις Σπανού δεν κρύβει πόσο πολύ θέλει να επιστρέψει σε Ευρωμπάσκετ. «Έχουμε να βρεθούμε σε Ευρωμπάσκετ από το 2017. Το περιμένω πως και πως. Θα είναι μια δύσκολη διοργάνωση. Θα έχουμε και αρκετές ρούκι στην ομάδα που δεν έχουν βρεθεί στο παρελθόν σε Ευρωμπάσκετ. Στόχος είναι να είμαστε 100% έτοιμες για τους επίσημους αγώνες».

Όσον αφορά στους αντιπάλους η Σπανού είπε: «Πρόκειται αναμφίβολα για δυνατές ομάδες και ο όμιλός μας είναι δύσκολος. Αν τις βάλω σε σειρά δυναμικότητας Σερβία, Ιταλία και Μαυροβούνιο. Σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι με Μαυροβούνιο, το θέλουμε πολύ όπως και ο αντίπαλός μας. Από την αρχή ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε μάθει στα δύσκολα και θα τα δώσουμε όλα στα τρία παιχνίδια του ομίλου μας».

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.