Εθνική Γυναικών: Ο Νίκλας αναλύει τη Σερβία

Written by  Ιουν 18, 2021

Τη Σερβία αντιμετωπίζει σήμερα (13.00, EΡΤ Sports) η Εθνική Γυναικών στο δεύτερο παιχνίδι της στο πλαίσιο του Β’ Ομίλου του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Βαλένθια.

Πρόκειται για μια ομάδα ιδιαίτερα δυνατή με ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ο Θάνος Νίκλας, ένας εκ των συνεργατών του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας αναλύει τα πλεονεκτήματα της αντιπάλου και τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα.

«Η Σερβία είναι μια καλή και ψηλή ομάδα η οποία γενικά δεν μας ταιριάζει γιατί δεν έχουμε τα κορμιά που διαθέτει η αντίπαλος. Από τις θέσεις 2 ως 5 έχει αθλήτριες σχεδόν με το ίδιο ύψος και αυτό είναι ένα μειονέκτημα για εμάς. Γι΄αυτό τον λόγο θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην ατομική μας άμυνα, να χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας για να πιέσουμε παραπάνω και να βγάλουμε τις παίκτριες της Σερβίας εκτός θέσεως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πλεονέκτημα».

Εμεις θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί εναντίον της Σερβίας στα σκριν μακριά από τη μπάλα, να έχουμε καλή επικοινωνία και να χρησιμοποιήσουμε το κορμί μας για να παίξουμε άμυνα πριν από τις δικές τους ενέργειες και κινήσεις. Η Σερβία είχε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με την Ιταλία που κέρδισε στην παράταση. Είναι κάτι που εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε με την ενέργεια μας. Θέλουμε να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια στον αγώνα με τη Σερβία και είναι κάτι που θα κυνηγήσουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε σαν πλεονέκτημα».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.