Πρίφτη: «Δεν μας αντιπροσωπεύουν οι προηγούμενες εμφανίσεις»

Written by  Ιουλ 30, 2021

Η Άννα Μαρία Πρίφτη έκανε αυτό που λέμε «αθόρυβη δουλειά» για έναν ακόμη αγώνα. Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, έβγαλε άμυνα, βοήθησε συμπαίκτριές της να βρουν διαδρόμους ή να πάρουν ριμπάουντ. Η παρουσία της αυτή βοήθησε στο να φτάσει η Εθνική Νεανίδων στην πρώτη της νίκη στο European Challenger στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Νιώθουμε τέλεια γιατί οι προηγούμενες δύο εμφανίσεις μας δεν μας αντιπροσωπεύουν», τόνισε η Πρίφτη και πρόσθεσε: «Σήμερα δείξαμε ότι παλεύουμε και μπορούμε να πάρουμε όλες τις φάσεις και όλα τα παιχνίδια».

Η συνέχεια έχει στο πρόγραμμα Ισπανία και Ισραήλ με την πρώτη να δείχνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση: «Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι με την Ισπανία που ακολουθεί είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε να την κοντράρουμε όσο μπορούμε. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά, έχουμε βελτιωθεί σε άμυνα και επίθεση, έχουμε καλή ψυχολογία και θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Με το Ισραήλ που είναι το τελευταίο μας παιχνίδι εδώ, θέλουμε τα ίδια και πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε και τη νίκη».

Τα σχόλια που συνόδευσαν την ήττα από τη Γαλλία ήταν κάτι που πείραξε τις νεαρές διεθνείς, οι οποίες είχαν μεγάλες δυσκολίες να προσπεράσουν: «Ναι… Είδαμε κάποια σχόλια. Γενικότερα, καλό θα ήταν να μην τα βλέπουμε, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει τι αντιμετωπίζουμε εμείς μέσα στο γήπεδο. Δεν ξέρει αν εμείς έχουμε οχτώ μήνες να παίξουμε ή πως οι οχτώ μήνες είναι πάρα πολλοί. Είναι μια ολόκληρη σεζόν για έναν αθλητή. Και οι περισσότερες χωρίς παιχνίδια. Ούτε η μισή ομάδα δεν μπορούσε να προπονηθεί όπως έπρεπε εξαιτίας των Πανελληνίων ή άλλων θεμάτων, εξαιτίας της κατάστασης. Εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Για να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Είναι και ο λόγος που προτιμούν αντί να ακούν τι λένε οι άλλοι, να βρίσκουν τις δικές τους λύσεις και τις δικές τους ανάσες εκ των έσω, όπως υπογραμμίζει στον επίλογό της, μιλώντας με την ίδια σταθερή και ήρεμη φωνή η Πρίφτη: «Η αλήθεια είναι πως μας … έκατσε λίγο στραβά η ήττα από τη Γαλλία όπως και αυτή από την Πολωνία. Κάτσαμε κάτω, μιλήσαμε, είπαμε πως δεν είμαστε εμείς και μιλήσαμε μεταξύ μας γιατί το θέλαμε πάρα πολύ. Θέλαμε πάρα πολύ να αλλάξουμε την εικόνα και να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.