Βασιλείου: «Βάσεις για την επόμενη χρονιά»

Written by  Αυγ 12, 2021

Η Εθνική Κορασίδων μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια έχει σήμερα (12/8) τη δική της μέρα ξεκούρασης στο Ελσίνκι. Όχι ότι δεν θα επισκεφθεί το… παρκέ, αφού σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση, ενόψει της τελικής ευθείας στο European Challenger και τους αγώνες με Φινλανδία και Λετονία. Η Πηνελόπη Βασιλείου αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει ως τώρα, τη συνέχεια, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες.

«Η αλήθεια είναι πως η διαφορά με την οποία έκλεισε το παιχνίδι με τη Γαλλία δεν άρεσε σε καμιά μας», τονίζει, ξεκινώντας από όσα έχουν γίνει: Οι 39 πόντοι της τελικής διαφοράς ήταν πολλοί και δεν μας αντιπροσωπεύει ένα τέτοιο σκορ. Κάναμε μια καλή αρχή στο παιχνίδι, αλλά μετά για ένα τετράλεπτο πήραμε κακές αποφάσεις στην πίεση των αντιπάλων μας, κάναμε λάθη και το παιχνίδι άλλαξε τελείως μορφή. Συνεχίσαμε να προσπαθούμε, αλλά δεν μπορέσαμε και να απειλήουμε».

Το τουρνουά είναι μια καλή ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να «ξεμουδιάσουν» περιμένοντας τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να επιστρέψουν, COVID 19 επιτρέποντος, από το επόμενο καλοκαίρι: «Είναι ένα τεράστιο μάθημα όλο αυτό. Βλέποντας τις Γαλλίδες πόσο γυμνασμένες, αθλητικές είναι, βλέποντας το επίπεδο που υπάρχει γενικότερα είναι εικόνες και εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν όλες πιστεύω στη συνέχεια».

Η Βασιλείου πιστεύει πως «τα παιχνίδια αυτά είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για περισσότερη δουλειά ομαδικά και ατομικά για κάθε αθλήτρια» και ρίχνει το βλέμμα στο μέλλον: «Προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις για τις επόμενες χρονιές. Είναι αρκετά κορίτσια που θα είναι και του χρόνου στην Κορασίδων και πιστεύω πως μετά τη φετινή εμπειρία θα παρουσιαστούμε καλύτερες».

Παραδέχεται ωστόσο πως στο μυαλό όλων δεν είναι μόνο το μπάσκετ: «Είμαστα πολύ συναισθηματικά φορτισμένες με όσα γίνονται στη χώρα μας. Το μυαλό μας είναι κι εκεί, βλέπουμε τι γίνεται, μαθαίνουμε τι συμβαίνει και την επικοινωνία μας με συγγενείς και φίλους… Δεν γίνεται να μην σε επηρεάσουν όλα αυτά, να μην τα σκέφτεσαι».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.