Σταμολάμπρου: «Να χτυπήσουμε τη Μ. Βρετανία στις αδυναμίες της»

Written by  Νοε 10, 2021

Λίγους μόνο μήνες μετά την παρουσία της σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ η Εθνική Γυναικών μπαίνει στη μάχη για να διεκδικήσει και πάλι την πρόκριση.

Στο πρώτο παράθυρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023 καλείται να αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία και την Πορτογαλία με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου να μην βλέπει την ώρα να ξεκινήσουν οι αγώνες.

«Για μας είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πάρα πολύ όρεξη και διάθεση. Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε κάποια καινούρια πρόσωπα αλλά και απουσίες, ενώ υπάρχει και νέος προπονητής. Έχουμε λίγες ημέρες να προετοιμαστούμε, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε στην Εθνική και τιμούμε το εθνόσημο για άλλη μια φορά. Προσπαθούμε να αφομοιώσουμε γρήγορα αυτά που ζητάει ο προπονητής και να τα βγάλουμε στο γήπεδο στα δυο παιχνίδια που έρχονται».

Πρώτο εμπόδιο για την Εθνική Γυναικών είναι στο Μάντσεστερ η Μεγάλη Βρετανία με την 26χρονη γκαρντ να τονίζει. «Σίγουρα κάτι χρωστάμε στην Μεγάλη Βρετανία από τον αποκλεισμό πριν από τρία χρόνια. Είναι μια δύσκολη ομάδα με εμπειρία και αξιόλογες παίκτριες που θα την αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας. Θα πρέπει να δούμε τις αδυναμίες τους και να χτυπήσουμε πάνω σε αυτές. Έχει αλλάξει η φιλοσοφία και η νοοτροπία της Εθνικής Γυναικών με την έλευση του κόουτς Πρέκα. Θα είμαστε πιο επιθετική σαν ομάδα σε άμυνα και επίθεση και παίζουμε σε ένα πιο γρήγορο τέμπο».

Οπως ανέφερε η άμυνα και η ελληνική ψυχή είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Εθνικής Γυναικών. «Αυτό που χαρακτηρίζει χρόνια την Εθνική Ομάδα, η κληρονομιά δηλαδή που έχουν αφήσει οι παλαιότερες στις νεότερες, είναι η ψυχή, το πάθος και η άμυνα. Η ελληνική ψυχή είναι κάτι το οποίο μας διακρίνει και είναι το βασικό μας όπλο για τα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας».

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου τέλος μίλησε και για τον αγώνα με την Πορτογαλία στην Ξάνθη. «Χαίρομαι πάρα πολύ που θα παίξουμε στην Ξάνθη. Είναι σημαντικό η Εθνική να πηγαίνει και να αγωνίζεται στην επαρχία. Φυσικά περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει. Είμαι σίγουρη ότι θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και ανυπομονώ να αγωνιστούμε μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.