Εθνική Ανδρών: Ελλάδα-Τουρκία πράξη δεύτερη

Written by  Φεβ 28, 2022

Η διαδικασία των προκριματικών για το FIBA Word Cup 2023 συνεχίζεται σήμερα (28/2) με την Εθνική Ανδρών να ολοκληρώνει το «παράθυρο» του Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, με αντίπαλο την Τουρκία.

Η νίκη επί του ίδιου αντιπάλου την περασμένη Παρασκευή στα Ανω Λιόσια έχει φέρει την Εθνική Ελλάδας σε ρεκόρ 2-1 στον όμιλο και σήμερα (19.00) θα επιδιώξει μια σημαντική εκτός έδρας επιτυχία που θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης, αρχικά για την επόμενη φάση και εν συνεχεία για το Παγκόσμιο κύπελλο.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε τις εκτιμήσεις του για τον σημερινό αγώνα: «Πιστεύω ότι η Τουρκία θα βγάλει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το πρώτο ματς αφού παίζει και στην έδρα της, αλλά κι εμείς έχουμε δουλέψει πλέον πολύ και καλά. Εχουμε δει πολύ βίντεο που σε τέτοιες συνθήκες χρησιμεύει πολύ και θα έχουμε κι εμείς περισσότερη ενέργεια. Σίγουρα έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε σε σχέση με το πρώτο ματς, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς πήγαμε εκεί κατευθείαν στο ματς, ενώ τώρα η ομάδα θα έχει κάνει προπόνηση όλη μαζί. Πρέπει να προσέξουμε πάλι την άμυνά μας στον Λάρκιν, τα σουτ του Μαχμούτογλου και τη δημιουργία κάποιων άλλων παικτών, όπως το κάναμε στο πρώτο ματς. Πιστεύω ότι αν είμαστε ενεργοί στο αμυντικό τρανζίσιον και στα ριμπάουντ, θα τα πάμε καλά. Θα έχει πίεση ο αντίπαλος μετά το πρώτο αποτέλεσμα, γιατί δεν είναι πολλοί οι παίκτες με εμπειρίες, αλλά θα έχουν και την ώθηση ενός γεμάτου γηπέδου το οποίο ξέρουμε ότι δημιουργεί πολύ θερμή ατμόσφαιρα».

Οι 12 παίκτες που θα αγωνιστούν σήμερα είναι οι, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Κώστας Σλούκας, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Μουράτος, Δημήτρης Μωραϊτης,   Γιάννης Κουζέλογλου, Κώστας Γόντικας, Νίκος Γκίκας και Δημήτρης Κακλαμανάκης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.