Ένα τουρνουά για τη Βάσω

Written by  Μάι 31, 2022

Η Βάσω Μπεσκάκη άγγιξε πολλές ζωές στο δικό της πέρασμα ανάμεσά μας. Το μπάσκετ ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της δικής της πορείας και πολλών ανθρώπων που βάδισαν μαζί της. Τώρα γίνεται και το όχημα για έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη δική μας Βάσω, την αθλήτρια, τη φίλη, τη συνάδελφο, στο δικό της χαμόγελο που έσβησε τόσο νωρίς, μέσα από το 1ο Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη».

Η Εθνική Γυναικών θα αναμετρηθεί με τη Σερβία, την Κροατία και την Πολωνία, από τις 14 ως τις 16 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» σε ένα τουρνουά, το οποίο η ΕΟΚ φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Τρίτη 14 Ιουνίου

18.00 Σερβία-Πολωνία

21.00 Ελλάδα-Κροατία

Τετάρτη 15 Ιουνίου

18.00 Πολωνία-Κροατία

20.30 Ελλάδα-Σερβία

Πέμπτη 16 Ιουνίου

18.00 Κροατία-Σερβία

20.30 Ελλάδα-Πολωνία

Η δική μας Βάσω

Η Βάσω έγραψε τη δική της σημαντική ιστορία ως αθλήτρια. Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτινγκ, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στην Εθνική Ελλάδας για χρόνια, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες μετρώντας 35 συμμετοχές στην ομάδα γυναικών. Το τέλος της αθλητικής της καριέρας όμως, δεν την απομάκρυνε από το λατρεμένο της μπάσκετ.

Έγινε ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της λειτουργίας της ΕΟΚ, στο τμήμα των Εθνικών ομάδων και στις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη FIBA. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε και κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις, διευρύνοντας συνεχώς τους τομείς ενασχόλησής της με το άθλημα. Κερδίζοντας και συνεχώς ό,τι διεκδικούσε, με την επιθυμία της, τις ικανότητές της και το χαμόγελό της, πριν φύγει πρόωρα από κοντά μας, στα 46 της χρόνια, στις 15 Νοεμβρίου 2021.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.