Σταμάτη: «Να αφομοιώσουμε τη νέα φιλοσοφία της ομάδας»

Written by  Ιουν 02, 2022

Στα παρκέ έχει επιστρέψει από την περασμένη εβδομάδα η Εθνική Γυναικών για μια ιδιαίτερη προετοιμασία και για μια σειρά από φιλικά παιχνίδια χωρίς το άγχος των επίσημων υποχρεώσεων.

Η Εβίνα Σταμάτη μίλησε για το ξεχωριστό αυτό κάλεσμα της Εθνικής Γυναικών, αλλά για τα φιλικά που έχει μπροστά της η Ομάδα και το τουρνουά στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κάλεσμα με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν επίσημες υποχρεώσεις και υπό άλλες συνθήκες δεν θα συναντιόμασταν. Όσα χρόνια είμαι στην Εθνική συνήθως όταν δεν υπήρχαν υποχρεώσεις δεν είχαμε και καλέσματα. Οπότε αυτή είναι μια ξεχωριστή κλήση για μένα και νομίζω και για όλες τις συμπαίκτριές μου. Εδώ και κάποιους μήνες έχουμε ένα νέο προπονητή και σταφ και θέλει να βάλει τις σωστές βάσεις ώστε να είμαστε προετοιμασμένες για τους υπόλοιπους αγώνες των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023», ήταν αρχικά τα λόγια της.

Η έμπειρη γκαρντ στάθηκε στο συγκεκριμένο καμπ και στα οφέλη που θα έχει η Εθνική Γυναικών. «Θεωρώ ότι αυτό το καμπ είναι ιδανικό για να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε τη νέα φιλοσοφία. Είμαστε χαρούμενες που μετά τον Νοέμβριο βρισκόμαστε και πάλι. Έχουμε 20 μέρες που θα δουλέψουμε μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά για το καλύτερο δυνατό για την Εθνική Ομάδα. Καλούμαστε σαν παίκτριες της Εθνικής να μάθουμε τη νέα φιλοσοφία του προπονητή.  Έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση από τα προκριματικά του Νοεμβρίου αλλά τώρα νομίζω ότι έχουμε περισσότερο χρόνο προκειμένου να δεθούμε σαν ομάδα».

Όσον αφορά στα φιλικά αναφέρθηκε στη χρησιμότητά τους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και στάθηκε στο τουρνουά στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη. «Τα φιλικά είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα και σε βοηθάνε να δεις τι κάνεις και τι δεν κάνεις καλά. Έχουμε τα παιχνίδια στη Σλοβενία και το τουρνουά στην Ελλάδα στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη. Θέλουμε να τιμήσουμε ένα πρόσωπο που ήταν κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια και πρόσφερε στο μπάσκετ γυναικών. Ευχόμαστε το συγκεκριμένο τουρνουά να γίνει θεσμός και ελπίζουμε να έρθει αρκετός κόσμος στο γήπεδο».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.