«Η πρόκριση θα είναι μια μεγάλη επιτυχία»

Written by  Φεβ 06, 2023

Μια ακόμη πρόκληση έχει μπροστά της η Εθνική Γυναικών που θέλει να σφραγίσει την πρόκριση της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023.

Οι δύο αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ελλάδας στο τρίτο και τελευταίο παράθυρο των προκριματικών είναι εκτός έδρας απέναντι σε Πορτογαλία και Εσθονία με την αρχηγό της ομάδας Κατερίνα Σωτηρίου να δίνει το σύνθημα… «Αυτό που θέλουμε είναι να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να σφραγίσουμε άλλη μια συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ που θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».

Η Εθνική είναι πρώτη και αήττητη στον 7ο Όμιλο με την έμπειρη φόργουορντ να αναφέρεται στο κίνητρο της ομάδας. «Η νίκη πάντα είναι το κίνητρο και πάντα αν για κάποιο λόγο δεν βρίσκουμε ένα κίνητρο πρέπει να το δημιουργούμε. Αυτό μας το αναγκάζει ο πρωταθλητισμός αλλά και εμείς οι ίδιες που έχουμε μάθει να είμαστε νικήτριες. Στην παρούσα φάση εμείς έχουμε καθορίσει τα βήματά μας που είναι, νίκες, πρόκριση, πρώτη θέση και καλύτερη κατάταξη».

Μιλώντας για την πρώτη χρονικά αντίπαλο της Εθνικής την Πορτογαλία ανέφερε… «Έχουμε μπροστά μας δυο δύσκολα παιχνίδια με μεγάλο ταξίδι και αντίπαλους με διαφορετική μπασκετική φιλοσοφία από την δική μας. Η Πορτογαλία που είναι και ο πρώτος αντίπαλός μας  είναι μια ομάδα που παίζει πολύ σκληρό και άναρχο μπάσκετ κάτι το οποίο διαπιστώσαμε και στην Ξάνθη. Οπότε εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα γιατί πολλές φορές σε βγάζουν έξω από αυτό που θέλεις να κάνεις μέσα στο γήπεδο».

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.