Ο "τελευταίος χορός" στα γαλανόλευκα για την Εβίνα Σταμάτη

Written by  Νοε 12, 2023

Η Εθνική Γυναικών είναι έτοιμη για τον αγώνα Ελλάδα – Τσεχία. Για την Εβίνα Σταμάτη θα είναι ένας αγώνας ορόσημο στην καριέρα της. Θα είναι ο τελευταίος της χορός στα γαλανόλευκα, μετά από 21 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας!

 

Έντονα συναισθήματα, χαρές, μεγάλες νίκες, στενοχώριες, αλλά κυρίως ξεχωριστές αναμνήσεις και σχέσεις ζωής συνθέτουν το ψηφιδωτό της καριέρα της στην Εθνική Ομάδα σε μια πορεία 21 χρόνων, που θα ολοκληρωθεί στο παρκέ σήμερα. Η Ελληνίδα γκαρντ είναι ευγνώμων για το μοναδικό αυτό ταξίδι και μιλά για τα όσα έζησε και την απόφαση που γράψει τους τίτλους τέλους στη Χαλκίδα.

 

 

«Ήρθε λοιπόν η στιγμή μετά από 21 χρόνια που έχω φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας να πω το αντίο”, τονίζει και συνεχίζει: “Είναι πολύ συνειδητή η απόφαση και νιώθω πολλή γεμάτη και ευγνώμων που μπόρεσα και έπαιξα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι προσέφερα και έδωσα ό,τι είχα για την Εθνική Ομάδα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι στην επόμενη κλήση δεν θα βρίσκομαι, αλλά αν θα έπρεπε να κατατάξω τα συναισθήματά μου σε επίπεδα σίγουρα η Εθνική Γυναικών θα βρισκόταν στην κορυφή της πυραμίδας. Νιώθω μεγάλη τιμή, μεγάλη περηφάνεια που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Την αγάπησα πολύ αυτή την ομάδα, θα συνεχίσω να την αγαπώ και την έχω μέσα στην καρδιά μου».

 

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω η Σταμάτη θυμάται τις καλύτερες στιγμές που έζησε στα γαλενόλευκα: «Όλα αυτά τα χρόνια οι στιγμές με την Εθνική Γυναικών ήταν πάρα πολύ έντονες, αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω αυτές θα ήταν το 2009 με την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας και το 2017 η 4η θέση στην Τσεχία. Αυτές είναι οι δύο στιγμές που σίγουρα ξεχωρίζω και θα θυμάμαι για πάντα».

 

 

Η εμπειρία της είναι δεδομένη και είχε πολλά να πει για στα νέα κορίτσια που φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο: «Αυτό που βίωσα εγώ ως μέλος της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι η Εθνική Γυναικών μου δίδαξε τι σημαίνει να παίζεις για τον διπλανό σου, τι σημαίνει η αλληλοϋποστήριξη, τι σημαίνει το εγώ να είναι κάτω από το εμείς. Αυτό δεν μπορεί κανένας σύλλογος να στο περάσει σε τέτοιο βαθμό που να μπορέσεις να το βγάλεις μέσα στο γήπεδο όσο η Εθνική Ομάδα. Θα τους έλεγα λοιπόν να αγαπούν την Εθνική Ομάδα, να την προσέχουν, να την προστατεύουν, να τα δίνουν όλα και να αλληλοϋποστηρίζουν η μία την άλλη. Να παίζουν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και να προσφέρουν γιατί η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από όλους και από όλα».

 

Το Ευρωμπάσκετ του 2025 θα γίνει στην Ελλάδα και η Σταμάτη το βλέπει ως μια μεγάλη ευκαιρία για το μπάσκετ γυναικών: «Είναι μεγάλη πρόκληση και είναι εξαιρετική ευκαιρία για τις Ελληνίδες αθλήτριες και το μπάσκετ Γυναικών στη χώρα μας γενικότερα το γεγονός ότι θα διοργανωθεί ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός στη χώρα μας όπως το Ευρωμπάσκετ. Είμαι σίγουρη ότι τα κορίτσια θα είναι έτοιμα για αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Να το ευχαριστηθούν και να το διασκεδάσουν και εγώ θα είμαι σίγουρα κάπου εκεί κοντά τους να τις θαυμάζω και να τις υποστηρίζω».

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.