Ηχηρό μήνυμα από την ΕΟΚ στο Φεστιβάλ “Strong Me”

Written by  Μάι 22, 2024

Με στόχο την ενημέρωση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 17-19 Μαΐου στο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων, το 3ο Φεστιβάλ «Strong Me».

Στην εκδήλωση συμμετείχε η ΕΟΚ και συνολικά 55 φορείς από το χώρο των Επιστημών, του Πολιτισμού, της Τέχνης, του Ακτιβισμού και της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη προς όλα τα μέλη της κοινωνίας, επιδιώκοντας παράλληλα να αφυπνίσουν, να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό για τον σημαντικό αυτό αγώνα.

Με κεντρικό μήνυμα «ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ» και μέσα από μια πληθώρα δράσεων, βιωματικών εργαστηρίων, καλλιτεχνικών δρωμένων και επιστημονικών εισηγήσεων, το Φεστιβάλ «Strong Me» άφησε ένα ακόμα ισχυρό αποτύπωμα για έναν κόσμο χωρίς βία, για ένα κόσμο, ισότητας αλληλεγγύης και ειρήνης.

Στον περιβάλλοντα χώρο του «Σεράφειου» λειτούργησε και το περίπτερο της ΕΟΚ, όπου άτομα όλων των ηλικιών που το επισκέφθηκαν ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας καθώς και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025, μέσα από το οποίο η ΕΟΚ θα επιδιώξει να αναδείξει θέματα και ζητήματα που απασχολούν τη γυναίκα της σύγχρονης εποχής.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν οι διεθνείς παίκτριες της Εθνικής ομάδας Γυναικών, Ελεάννα Χριστινάκη, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Άρτεμις Σπανού, Βασιλική Λούκα, καθώς και το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη του μπάσκετ γυναικών Άννη Κωνσταντινίδου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.