Η «πρώτη» του Γκάλη με τα «γαλανόλευκα»

Written by  Μάι 07, 2014

Ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ, αφού συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από την πρώτη φορά που ο «θρύλος» Νίκος Γκάλης φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ομάδας σε επίσημο αγώνα. Αυτό υπενθύμισε και ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

Ήταν 6/5/1980, όταν στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθη στο Βεβέ της Ελβετίας, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε την Σουηδία. Η Εθνική μας ηττήθηκε με 71-79, με τον «Νικ» στο ντεμπούτο του να φορτώνει το καλάθι των Σουηδών με 25 πόντους, κάνοντας την καλύτερη εκκίνηση για τα όσα «μαγικά» ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε με δύο νίκες και δύο ήττες και δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο, ο Νίκος Γκάλης είχε ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά του, δηλώνοντας με την παρουσία του πως είχε έρθει για μεγάλα πράγματα.

Ο ίδιος δεν ξέχασε αυτή του την παρθενική συμμετοχή και με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θυμήθηκε εκείνο το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη «γαλανόλευκη».

«Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια φόρεσα για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας στο Βεβέ της Ελβετίας κόντρα στη Σουηδία για το προολυμπιακό τουρνουά», έγραψε ο μεγάλος Νίκος Γκάλης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.