Διευκρίνιση ΕΟΚ για την ασφάλιση των διεθνών

Written by  Ιουν 01, 2014

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το καθεστώς ασφάλισης των διεθνών παικτών που θα ακολουθήσουν την Εθνική Ομάδα εξέδωσε πριν λίγες ημέρες η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, απαντώντας στην επίμονη θέση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να λάβει τα σχετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

 

Η ανακοίνωση ήρθε έπειτα από την ανταλλαγή επιστολών με τον «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, η οποία ζήτησε την ασφαλιστική κάλυψη των παικτών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση και την καυστική της ανακοίνωση, έπειτα από την απάντηση της Ομοσπονδίας, η οποία δεν κάλυψε το αίτημα της. Η διοίκηση του Ολυμπιακού, μάλιστα, απειλεί ακόμα και με μη συμμετοχή των παικτών της στην Εθνική, σε περίπτωση που δε λάβει την προσδοκούμενη απάντηση.

Σε νέα ανακοίνωσή της, σχετικά με την ασφάλιση των διεθνών, η ΕΟΚ αναφέρει:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να αποφεύγονται παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, η ΕΟΚ διευκρινίζει το ισχύον καθεστώς για την ασφάλιση των διεθνών παικτών.
Όπως σε κάθε διοργάνωση Εθνικών ομάδων, έτσι και για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο της FIBA Europe, για τις Εθνικές ευρωπαϊκών χωρών, με την εταιρία Arch Insurance Europe.
Το συμβόλαιο αυτό καλύπτει τους παίκτες από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της παρουσίας τους στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.
Οι καλύψεις αφορούν τόσο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που πιθανώς χρειαστεί, λόγω τραυματισμού διεθνούς παίκτη εν μέσω υποχρεώσεων της Εθνικής, όσο και για την κάλυψη του ποσού του συμβολαίου με το σύλλογό του, για το διάστημα απουσίας του.
Προβλέπεται δε και η ταξιδιωτική ασφάλιση των διεθνών παικτών, για τυχόν απρόοπτο που συμβεί κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με την Εθνική ομάδα.
Η ομοσπονδία, με την κλήση των παικτών, αποστέλλει λίστα με τα δηλωμένα ποσά των ετήσιων συμβολαίων τους. Αυτά διαιρούνται δια 365 ημέρες και προκύπτει έτσι η ημερήσια αποζημίωση που δίνεται σε σύλλογο, στην περίπτωση που παίκτης απέχει από τις εκδηλώσεις του για συγκεκριμένο διάστημα λόγω τραυματισμού στην Εθνική ομάδα.
Καλύπτονται μάλιστα με συγκεκριμένο ποσό και αθλητές που όταν αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες δεν έχουν υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με σύλλογο».

Αυτό που μένει είναι η απάντηση της διοίκησης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία, όπως πολλοί φαντάζονται, θα έρθει πιθανότατα μετά το τέλος των τελικών του Πρωταθλήματος.

Πηγή: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.