Χωρίς Σαρικόπουλο συνεχίζει η Εθνική

Written by  Αυγ 19, 2015

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος είναι ο δεύτερος παίκτης που αποχαιρέτισε την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας λίγο πριν εκείνη αναχωρήσει για την Ξάνθη προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά με αντιπάλους τις Τσεχία, Βοσνία και Ρωσία.

 

Ο διεθνής σέντερ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες έμεινε εκτός προπονήσεων, αφού ένιωθε ενοχλήσεις στο γόνατο, ενημερώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει στην προετοιμασία και τα μέλη του προπονητικού τιμ, αλλά και οι συμπαίκτες του τον αποχαιρέτισαν ευχαριστώντας τον για την μέχρι σήμερα προσφορά και παρουσία του.

Η αποστολή αναχωρεί για την Ξάνθη με 14 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος επίσης μένει εκτός τις τελευταίες μέρες για το προτελευταίο τουρνουά πριν το Ευρωμπάσκετ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης έκανε δηλώσεις σχετικά με το στάδιο που βρίσκεται πλέον η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας:

«Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας και τα τρία πρώτα φιλικά που είχαμε στον προγραμματισμό, ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι που είχε κύριο ως στόχο την φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν. Το κύριο μέλημα μέχρι τώρα ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα και τριτεύοντα ίσως ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά. Από δω και πέρα όμως και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε».

Πηγή: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.